Vremea se încălzeşte din nou, de vineri. Maxima va atinge 19 grade VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vremea se răceşte uşor joi, însă nu este vorba de vreo revenire serioasă a iernii. Vineri, vremea revine la sentimente primăvăratice. Se încălzeşte mai ales în partea de vest a ţării, dar câteva grade se adaugă la maxime în toate regiunile. Sâmbătă, soarele va străluci nestingherit, vântul va adia uşor, iar temperaturile, încurajate de un asemenea tablou meteorologic, vor creşte la valori între 9 şi nu mai puţin de 19 grade Celsius.

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 08:41
Vremea se încălzeşte din nou, de vineri. Maxima va atinge 19 grade VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Joi, vremea se răceşte uşor faţă de miercuri, în toată ţara. Nu este vorba de vreo revenire serioasă a iernii. Maximele, cu valori între 3 şi 13 grade Celsius, sunt temperaturi normale pentru această dată. Avem parte şi de ceva soare, mai puţin în sudul ţării, unde cerul va sta ascuns de nori şi, mai ales în prima parte a zilei, va ploua slab. Trecător, este posibil să vedem din nou ceva lapoviţe sau fulgi de nea. De altfel, tot cu fulgi de nea vor avea de-a face şi munţii, joi, în special Meridionalii. Vântul prinde putere în majoritatea regiunilor, ba chiar pe creste suflă cu putere. Mai mult, ANM a emis o avertitzare de vaânt puternic pentru sud-estul judeţului Cluj, în special pentru oraşele Cluj-Napoca şi Turda. Vântul va sufla cu 54 – 70 km/h, iar în zonele de munte viteza vântului va depăşi 80 de km/h, la rafală.

Şi în Bucureşti se înnorează joi. Ba chiar ziua a pornit cu câţiva stropi de ploaie şi lapoviţă, iar vântul nu va fi nici el prea prietenos. Temperatura maximă, mai scăzută şi în Bucureşti decât miercuri, nu va mai trece la amiază de 7 grade Celsius.

Vineri, vremea revine la sentimente primăvăratice. Se încălzeşte mai ales în partea de vest a ţării, dar câteva grade se adaugă la maxime în toate regiunile. Cerul se înseninează şi doar peste est sunt ceva mai mulţi nori, unde nu va fi exclus să mai vedem fie ploi slabe, fie ceva lapoviţe sau câţiva fulgi de nea. Vântul se domoleşte şi mai dă semne doar pe crestele munţilor, iar maximele anunţă un avânt termic de-a dreptul agreabil, cu valori între 5 şi 15 grade Celsius.

În Capitală, încheiem săptămâna de lucru cu o primăvară în plin avânt. După ce joi vremea a fost rece şi închisă, vineri iese soarele, vântul abia dacă se mişcă, iar maxima atinge în sfârşit o valoare normală pentru un miez de martie: 10 grade Celsius.

Prima zi de weekend ne aduce un parfum şi mai insistent de primăvară. Soarele străluceşte nestingherit, vântul adie uşor, iar temperaturile, încurajate de un asemenea tablou meteorologic, cresc  la valori între 9 şi nu mai puţin de 19 grade Celsius. Cu alte cuvinte, în sfârşit, primăvara pare să câştige lupta cu iarna în toată ţara.

În Bucureşti, ziua de sâmbătă va fi una perfectă pentru plimbări în parc. Soarele se înscrie la conducere, norii abia dacă îndrăznesc să se arate, vântul nu se simte iar maxima atinge nici mai mult, nici mai puţin de 16 grade Celsius.