Vremea se încălzeşte simţitor. Vezi ce temperaturi sunt în următoarele trei zile

Vineri vremea se încălzeşte, când la amiază se aşteapă maxime termice cuprinse între 6 şi 16 grade. În acest weekend va fi foarte greu să rezistăm tentaţiei de a petrece cât mai mult timp liber în aer liber. Temperaturile maxime anunţate de meteorologi sunt cu până la 10 grade mai mari decât ar fi normal la mijlocul lunii martie.

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 16:35
Vremea se încălzeşte simţitor. Vezi ce temperaturi sunt în următoarele trei zile

Vremea se încălzeşte vineri, iar la amiază aşteptăm maxime termice cuprinse între 6 şi 16 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest. Va fi o zi însorită, în mare parte din ţară şi putem spune că vremea se ameliorează, după ce, joi, am avut parte şi de precipitaţii şi de temperaturi mai scăzute decât în mod obişnuit. Vântul suflă mai hotărât pe crestele montane, dar şi în Moldova şi Dobrogea.

Şi locuitorii Capitalei se vor bucura vineri de cele aproximativ 11 grade din termometre, în condiţii de cer aproape senin şi vânt slab. Presiunea atmosferică rămâne în jurul valorii de 761 mm coloană de mercur, valoarea la care organismul uman se simte cel mai confortabil. Sunt date care ne îndeamnă să alegem cu încredere hainele, ca pentru o frumoasă zi de primăvară.

În acest weekend va fi foarte greu să rezistăm tentaţiei de a petrece cât mai mult timp liber în aer liber. Sâmbătă, încălzirea continuă, iar temperaturile maxime anunţate de meteorologi sunt cu până la 10 grade mai mari decât ar fi normal la mijlocul lunii martie. Doar în depresiuni se mai înregistrează 9 grade, în timp ce, în sudul Banatului şi al Olteniei se ating şi valori de 20 de grade. Vântul, doar pe la munte mai are unele zvâcniri, iar în zonele joase, dimineaţa sunt condiţii pentru puţină ceaţă, după care cerul devine complet senin.

Şi în Bucureşti, sâmbătă, vremea este frumoasă, cerul este senin, vântul slab, iar la amiază în termometre zărim chiar şi 16…17 grade Celsius, deja, temperaturi de aprilie.

Ziua de duminică va completa un weekend cu vreme frumoasă şi calda în toată ţara. Doar câţiva nori, de décor, se plimbă peste nord-vestul şi nordul ţării, dar nu lăsa niciun strop de ploaie. În celelalte regiuni, cerul este complet senin. Doar dimineaţa este ceaţă în zonele joase, dar numai izolat, iar vântul abia adie. În aceste condiţii maximele temperaturii aerului se încadrează între 12 grade în depresiuni şi 22 de grade în toată Lunca Dunării.

Şi în Capitală, duminică, se menţine vremea frumoasă, cu cer senin şi vânt, în general slab, aşa că, până la amiază se adună 20…21 de grade în termometre, în loc de 10 cât ar fi normal. În concluzie, vine primul weekend de primăvară, în care poate că vom uita cât de mult am tremurat în sezonul rece şi vom profita de temperaturile ridicate şi prezenţa soarelui.