Vremea se încălzeşte uşor, însă rămâne mai rece decât în mod normal PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Deşi temperatura aerului va marca o creştere uşoară faţă de zilele precedente, îndeosebi în vest, vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, în majoritatea regiunilor.

RomaniaTV.net
27 mart. 2013, 15:17
Vremea se încălzeşte uşor, însă rămâne mai rece decât în mod normal PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Norii vor împărţi cerul cu soarele şi cad precipitaţii local în regiunile nord-vestice şi izolat în rest. În aceste condiţii este posibil să se formeze polei. În zona de munte continuă să ningă, iar vântul prinde putere prin sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în nordul Moldovei şi 8…9 grade în sudul Transilvaniei şi în Dealurile de Vest.

În Transilvania este o idee mai cald decât ieri deşi predomină norii şi numai trecător se arată soarele. Precipitaţiile aproape că lipsesc, iar amiaza aduce 3 grade la Miercurea Ciuc, 5 în Btasov şi 7 grade la Sibiu.Tot 7 grade vor arăta termometrele şi în Cluj Napoca în timp ce spre nord-vest este puţin mai rece – cel mult 6 grade se vor strânge în termometre. De altfel, în acesta parte a ţării sunt mai mulţi nori ce lasă local precipitaţii mixte.

În regiunile vestice norii mai lasă să se vadă din când în când şi soarele, iar prin sudul Banatului vântul sudic prinde putere aducând mai multe grade în termometre. Astfel în Arad maximă termică este de 7 grade în timp ce la Resita se ştrand 9 grade pe tot parcurul zilei. 

În Oltenia este înnorat şi rece. Şansele de precipitaţii sunt reduse, în schimb şi soarele este destul de zgârcit cu locuitorii de aici aşa că se vor înregistră cel mult 3 grade în Craiova şi Slatina şi 4 în Târguu Jiu şi Râmnicu Vâlcea.

O nouă zi cu vreme deosebit de rece în Muntenia, deşi este o idée mai cald faţa de ieri. Termometrele vor arăta cam 3….4 grade la amiază în condiţiile în care predomină norii şi numai timid se zăreşte din când în când şi soarele.

În sud-est norii împart cerul cu soarele şi nu mai asnt şanse de precipitaţii. Temperaturile rămân cu 10….12 grade mai coborâte decât ar fi normal deşi prin puţin având faţa de ieri. Sunt anunţate 3 grade la Buzău, 4 în Călăraşi şi 5 grade la Tulcea şi Constanţa. 

În Moldova predomină norii, cel puţin în jumătatea să nordică unde mai şi ninge uşor. Vântul este liniştit, iar mercurul în termometre nu trece de 0 grade în Suceavă, 2 grade în Bacău şi Iasi în timp ce în Focsani vor fi cel mult 3 grade.

Se încălzeşte puţin şi capitală joi, dar rămânem totuşi cu o vremea rece pentru sfârşiţul lunii martie. Vor fi înnorări, dar şi intervale cu soare, iar vântul este destul de liniştit. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade.

Presiunea atmosferică este în creştere de la 752 mm Hg.

Deşi temperatura aerului va marca o creştere uşoară faţă de zilele precedente şi la munte vorbim totuşi de o vreme mai rece decât în mod normal la această dată. Vor predomina norii, dar este posibil va timid să se vadă şi câteva raze de soare. Ninge local Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali, iar noaptea ninsorile îşi fac apariţia în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali. În restul zonelor montane ninsorile se vor semnala doar izolat, iar vântul se agită  pe creste. Se vor înregistră numai minus 6 grade pe Vraful Toaca în Munţii Ceahlău,în timp ce la Predeal termometrele vor arăta aproximativ 0 grade, iar la Stană de Vale va fi chiar puţin mai cald cu o maximă termică de 2 grade.

În condiţiile stratului de zăpadă proaspăt depus, riscul de avalanşă este foarte mare la peste 1.800 de metri în Munţii Făgăraş şi Bucegi, adică echivalentul codului roşu în timp ce la altitudini mai mici este cod portocaliu, adică pericol însemnat. Nu vă aventuraţi pe traseele închise sau nemarcate, vă poate costa viaţa!

Vineri continuă să se încălzească uşor, astfel că maximele termice vor fi cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei şi vestul Olteniei şi 11 grade în Dealurile de Vest. Cerul în schimb se acoperă de nori şi cad precipitaţii pe arii extinse, exceptând sud-estul unde acestea vor fi mai puţine. Vorbim în special despre ninsori în zona de munte, precipitaţii mixte în Moldova, Oltenia şi nordul Munteniei şi predominant ploi în celelalte regiuni. Sunt aşteptate cantităţi de apă izolat mai însemnate în vest şi nord-vest. Vântul se intensifică prin unele zone, dar mai ales pe la munte, în vest şi nord-est.

Se mai încălzeşte şi în Capitală, vineri, astfel că la amiază vor fi 5…6 grade, oricum cu 10 grade mai puţin decât ar trebui să inregsitram în acesta perioadă. Cerul va fi mai mult noros şi trecător vor fi condiţii de precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, în timp ce vântul adie uşor.

Valorile de temperatură vor continua să crească şi sâmbătă, când vorm ajunge să vorbim despre vreme normală din punct de vedere termic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse  între 4 grade în Bucovina şi 16 grade în vest, centru şi sud-est. Cerul va fi înnorat în jumătatea de vest a ţării, unde va ploua pe arii relativ extinse, în timp ce în restul teritoriului soarele va împărţi cerul cu norii, iar ploile se vor semnală izolat. În zona de munte vor fi precipităţîi mixte, iar vântul va avea ceva mai multă putere. Răbufniri nervoase ale vântului vor fi şi prin vestul şi estul ţării.

Vremea va continua să se încălzească sâmbătă în Bucureşti, valorile termice situându-se în jurul celor normale pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade. Trecător norii vor acoperi soarelesi este posibil să scuture câţiva stropi de ploaie. Vântul îşi face puţin simţită prezenţa.

Vremea va continua să se încălzească şi duminică când vom ajunge să avem parte de o vreme mai caldă decât în mod normal la sfârşitul lunii martie. De luni însă temperaturile încep să scadă, dar vor rămâne în limite normale pentru începutul lunii aprilie. Vor fi ploi în majoritatea regiunilor, duminică mai ales în jumătatea vestică apoi, în special în est, sud-est şi sud. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general,  între 11 şi 21 de grade.