Vremea se menţine mai caldă decât în mod normal. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Joia Mare vine tot cu o vreme mult mai caldă decât ar fi normal, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi aproape lipsit de nori, în special sud şi sud-est, mai puţin după-amiază şi la începutul nopţii, când se înmulţesc norii şi pe alocuri vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice în zona de munte şi cu totul izolat în jumătatea de nord a ţării. 

RomaniaTV.net
01 mai 2013, 15:24
Vremea se menţine mai caldă decât în mod normal. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vântul se agită prin sudul Banatului şi pe la munte, iar maximele termice vor avea valori de la 22…23 de grade în nordul Moldovei, estul Transilvaniei, pe litoral şi în deltă, până la 32 de grade în Banat şi Crişana.

Joi, cei care au mai rămas în Capitală se pot bucura de o vreme frumoasă, însorită şi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Amiază aduce 29…30 de grade în termometre, iar vântul adie călduţ.

Vineri, vremea va fi în general frumoasă şi se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil spre senin şi doar în regiunile vestice, nord-vestice şi în zona de munte, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi înnorări trecătoare şi pe alocuri ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul este mai agitat  pe crestele montane, în Banat, Crişana şi în Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în delta şi 31 de grade în regiunile sudice, vestice şi centrale.

Vremea va fi în continuare frumoasă în Capitală şi pe parcursul zilei de vineri când valorile termice rămân peste normele climatologice ale perioadei. Cerul este lipsit de nori, vântul îşi face puţin simţită prezenţa din când în când iar maxima termică va fi de 29…30 de grade.

Sâmbătă meteorologii anunţă în continuare o vreme mai caldă decât ar fi normal la început de mai. Soarele domină cerul, dar îşi fac apariţia şi norii aducători de ploaie cu tunete, fulgere şi intensificări ale vântului local în sud-vestul ţării şi la munte şi izolat în regiunile nord-vestice, nordice şi centrale. Temperatura urcă în orele amiezii pâna la valori plecând de la 23 de grade pe litoral şi care ajung la 31 de grade în Lunca Dunării.

În ajun de Paşte, vremea se va menţine frumoasă şi deosebit de caldă în Bucureşti. Soarele este present pe cer, dar îşi fac apariţia şi câţiva nori de vreme bună în timp ce vântul nu se simte. Temperatura maximă va fi în jur de 30 de grade.

Ziua de Paşte va aduce un plus de instabilitate atmosferică în vestul, centrul şi nordul ţării şi la munte, unde din când în când cerul este acoperit de nori ce lasă pe arii relativ extinse ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În sudul şi sud-estul teritoriului va predomina soarele, iar fenomenele asociate instabilităţii atmosferice vor fi pe alocuri abia spre seară şi în cursul nopţii. Primele zile ale săptămânii viitoare vor fi caracterizate în continuare de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii mai. De acesta dată nu lipsesc ploile, cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului în regiunile vestice, nordice şi centrale.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 29 de grade.