Vremea se menţine rece, cu ninsori şi viscol în unele zone ale ţării VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Joi, în vestul, centrul şi nordul ţării, prognoza indică multe precipitaţii. Vom avea parte de ninsori în cursul zilei, dar şi de lapoviţe spre seară în Banat şi Crişana, unde noaptea vor fi condiţii de polei. Vineri, cerul va fi înnorat în majoritatea regiunilor, dar temperaturile vor indica un început de primăvară.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 15:45
Vremea se menţine rece, cu ninsori şi viscol în unele zone ale ţării VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Joi, norii acoperă cerul în vest, centru şi nord şi aduc precipitaţii, mai ales ninsori, în Maramures şi Crişana, pe arii ceva mai restrânse în Transilvania şi la munte şi chiar mai puţine, în Moldova şi Banat. Izolat se poate forma polei. Temperaturile maxime, în creştere faţă de zilele precedente, se vor situa între minus 3 şi 7 grade.

Joi, în Bucureşti, norii se înmulţesc,dar nu cad precipitaţii, iar vântul amplifică senzaţia de rece pe care ne-o dau doar cele 3 grade din termometre la amiază.

Vineri va fi o zi a precipitaţiilor pe arii extinse, ploi mai ales în vestul, centrul şi nordul ţării. În celelate regiuni plouă local, mai ales după-amiază. Izolat, cantitaţile de apă sunt ceva mai însemnate şi se poate forma polei. Vântul suflă moderat în vest şi în sud, dar la munte rafalele sunt mai puternice şi viscolesc ninsoarea. Vremea se mai înclăzeşte puţin, aşa că aşteptăm maxime pozitive, mult mai mari decât mediile climatologice. De la 3 grade în depresiunile intramontane, până la 11 grade în sudul extrem.

Şi în Capitală plouă vineri după-amiază, odată cu încălzirea vremii. Vântul suflă cel mult moderat, iar temperaturile sunt destul de ridicate. La amiază vor fi 7-8 grade.

Sâmbată, norii mai groşi acoperă majoritatea regiunilor, şi mai ales în prima parte a zilei, lasă precipitaţii pe arii extinde în regiunile extracarpatice, mai puţine în centru şi doar izolat în celelalte regiuni. Vorbim despre ploi în Dobrogea, ploi şi câţiva fulgi de nea în Muntenia, în Oltenia şi în sudul Moldovei, aşa că sunt şi condiţii de formare a poleiului şi doar ninsori în celelalte regiuni. Vântul mai suflă cu intensificări în sud-vest, în sud şi în est, în timp ce la munte rafalele mai viscolesc ninsoarea. Maximele, în scădere uşoară în toată ţara, faţă de cele de vineri, se vor situa în general între minus 1- minus 2 grade în estul Transilvanieie şi 7-8 grade pe litoral.

În prima zi de weekend, norii acoperă în continuare cerul Capitalei în cea mai mare parte a zilei şi temporar lasă precipitaţii, în special ploi. Temperatura scade uşor şi la amiază nu aşteptăm mai mult de 4-5 grade.