Vremea se răceşte de duminică. Temperaturile scad cu până la 15 grade

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi pe parcursul zilei de duminică vremea schimbă radical registrul în toată ţara. Datorită pătrunderii unei mase de aer rece, de origine polară, începând cu partea de nord-vest, vremea se va răci accentuat.

RomaniaTV.net
10 mai 2012, 13:14
Vremea se răceşte de duminică. Temperaturile scad cu până la 15 grade

Maximele termice vor scădea cu până la 13…15 grade în vestul, nordul şi centrul ţării, iar instabilitatea atmosferică va ajunge cote destul de ridicate. Prin urmare, vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse şi descărcări electrice în sud-vestul şi centrul ţării, unde şi cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi local în restul teritoriului.

Nu este exclus să cadă grindină, iar în zona montană înaltă precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Şi vântul se va intensifica, mai ales în est şi sud-est, dar şi în celelate zone, în special în timpul ploilor.

Valorile termice vor avea valori de la 13 grade în nord până la 25 de grade pe litoral, după ce, cu o zi în urmă, valorile termice caracterizau mai degrabă o zi de vară, cu maxime de până la 30…32 în sud şi est.

Vremea va trece de la o extremă la alta şi în Capitală. Dacă sâmbata bucureştenii vor fi răsfăţaţi de un soare generos şi temperaturi de vară, 30…31 de grade, duminică vremea se va răci accentuat şi în Bucuresti, astfel că la amiază temperatura nu va mai depăşi 22 de grade. Norii se înmulţesc şi aici, vântul se intensifică şi cel mai probabil după-amiază şi seara vor fi averse şi descărcări electrice. Cu alte cuvinte, un weekend al extremelor.