Vremea se răceşte de luni, iar maximele nu vor depăşi 18 grade VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Luni, vremea se va răci în toată ţara, însă va fi un regim termic normal pentru ultimele zile din martie. Marţi, maximele vor pleca de la valori în jur de 9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi vor ajunge la cel mult 17 grade în sud-vestul extrem al ţării. Ziua de miercuri vine cu înnorări temporare în jumătatea estică a ţării, unde meteorologii anunţă ploi slabe, însă puţine, în timp ce, în zonele montane, izolat mai aşteptăm precipitaţii mixte.

RomaniaTV.net
25 mart. 2012, 14:50
Vremea se răceşte de luni, iar maximele nu vor depăşi 18 grade VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Luni, primăvara ne aduce aminte cât este de capricioasă. Se va răci în toată ţara, însă va fi un regim termic normal pentru ultimele zile din martie. Presiunea atmosferică va fi în creştere, mai ales peste vestul, centrul şi nordul ţării, zone în care soarele este mai generos.

În est şi sud-est se vor aduna mai mulţi nori, cu şanse puţine să lase şi precipitaţii. Meteorologii prognozează în general maxime între 8 şi cel mult 18 grade, cu cele mai mici valori în nordul Moldovei, şi cele mai ridicate în vestul Olteniei. Vântul va fi prezent, luni, în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, dar şi la munte, şi doar temporar în celelalte regiuni.

ÎnCapitală, după un weekend frumos, cu soare şi vreme caldă, vremea se va schimba la începutul săptămânii. Aerul mai rece, care va aduce şi ceva mai mulţi nori, va opri mercurul din termometre la maxime în jur de 15 grade, o valoare normală pentru data din calendar.

Marţi, vremea va avea coordonate termice normale pentru ultima decadă a lunii martie. Maximele vor pleca de la valori în jur de 9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi vor ajunge la cel mult 17 grade în sud-vestul extrem al ţării. În prima parte a zilei, norii vor împarţi cerul cu soarele, însă spre seara, înnorările vor fi tot mai accentuate în nord, în centru şi în est, unde izolat va ploua slab, cu tendinţa de extindere uşoară a ploilor, noaptea. Vântul va bate mai tare, marţi, în majoritatea regiunilor. În zona montană, vremea va fi ceva mai aspră, cu precipitaţii locale, mixte şi vânt puternic, mai ales pe creste.

În Capitală, marţi, putem spune că avem o zi normală pentru data din calendar. Cerul va fi variabil, vântul nu va sufla cu mai mult de 20 kilometri pe oră, iar până la amiază, în termometre, se adună 14-15 grade Celsius.

Ziua de miercuri vine cu înnorări temporare în jumătatea estică a ţării, unde meteorologii anunţă ploi slabe, însă puţine, în timp ce, în zonele montane, izolat mai aşteptăm precipitaţii mixte. Vântul parcă mai scade în intensitate pe parcursul zilei, dar încă va sufla în rafale la munte. Maximele termice sunt comparabile cu cele de marţi şi se încadrează, în general, între 9 grade, în estul Transilvaniei, şi 18, poate 19 grade în sud-vestul Olteniei.

Miercuri, norii se înmulţesc temporar şi pe cerul Capitalei, dar nu se anunţă ploi. Amiaza vine cu maxime de 16-17 grade, temperaturi cât se poate de normale pentru final de martie.