Vremea se răceşte, noaptea temperaturile scad şi sub limita îngheţului. VEZI PROGNOZA PE 2 SĂPTĂMÂNI

Vremea se răceşte în următoarele două săptămâni, iar temperaturile vor fi chiar mai scăzute decât cele obişnuite pentru această perioadă. Meteorologii afirmă că ploile vor fi slabe cantitativ, acestea apărând mai ales noaptea.

RomaniaTV.net
12 nov. 2012, 12:17
Vremea se răceşte, noaptea temperaturile scad şi sub limita îngheţului. VEZI PROGNOZA PE 2 SĂPTĂMÂNI

În Banat, vremea se va răci treptat, astfel încât valorile termice maxime se vor situa, în medie, în jurul a 12 grade în intervalul 14-19 noiembrie, apoi vor scădea spre 8 grade, până la sfârșitul intervalului. Temperaturile minime vor scădea sub 2 grade în 16 și 17 noiembrie, apoi vor avea, pentru câteva zile, o ușoară creștere.

Probabilitatea de ploaie va fi redusă în prima jumătate a intervalului, apoi sunt de așteptat ploi slabe.

Crişana: Primele două zile ale intervalului vor fi în continuare calde pentru această perioadă a anului, apoi vremea se va răci. Valorile termice maxime vor scădea de la 10..12 grade în data de 14 noiembrie, spre 6…8 grade în 24…25 noiembrie, în timp ce minimele nocturne se vor apropia de limita înghețului.

Ploile vor fi puține și slabe în primele zile, dar după data de 20 noiembrie crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor, care, mai ales în cursul nopților și spre sfârșitul intervalului, ar putea fi mixte.

În Transilvania, valorile termice vor marca o scădere în jurul datei de 14 noiembrie, urmând ca temperaturile din cursul nopților să devină predominant negative, iar maximele diurne să coboare, treptat, de la 10…12 grade, spre o medie în jurul valorii de 6 grade, spre sfârșitul intervalului.

Vor fi precipitații slabe, cu probabilitate mai ridicată de apariție în a doua parte a intervalului când, mai ales nopțile, sunt de așteptat lapovițe și ninsori.

Maramureş: Deși vor fi în scădere treptată, temperaturile maxime se vor menține apropiate de mediile climatologice ale perioadei și se vor situa în jurul valorii de 10 grade în perioada 14-20 noiembrie, apoi vor coborî spre o medie de 6 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la o medie de 4 grade în prima noapte, spre 0…-2 grade în celelalte nopți.

Va ploua slab la începutul intervalului, iar după data de 19 noiembrie va crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte, slabe cantitativ.

În Moldova, vremea se va răci simțitor în primele zile, apoi temperatura aerului nu va mai suferi variații importante, astfel încât valorile maxime se vor situa, în medie, între 5 și 8 grade, iar cele minime vor fi ușor sub limita înghețului.

Va ploua slab în primele zile, iar în a doua parte a intervalului precipitațiile, în continuare slabe, vor putea fi mixte.

În Dobrogea, valorile termice se vor menține, în general, în apropierea normelor climatologice, cu o răcire mai pronunțată în 14…15 noiembrie. În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 8…10 grade, iar cele minime vor coborî spre 2 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusă până spre 19 noiembrie, apoi sunt de așteptat ploi slabe.

Muntenia: Vremea se va menține caldă pentru această perioadă în primele două zile, apoi se va răci simțitor, maximele vor scădea spre o medie de 10 grade, iar minimele termice se vor apropia de limita înghețului. În a doua parte a intervalului, temperaturile minime se vor menține ușor pozitive, dar mediile temperaturilor maxime vor coborî spre 6…8 grade, valori sub normele climatologice ale perioadei.

Vor fi ploi slabe, cu probabilitate mai mare de apariție după data de 19 noiembrie.

În Oltenia, valorile termice vor avea o tendință generală de scădere, mai pronunțată în 14…15 noiembrie. Temperaturile minime vor fi, în medie, ușor pozitive, în timp ce maximele diurne vor scădea de la 14…16 grade la începutul intervalului, spre 8 grade în ultimele zile.

Vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, cu probabilitate mai ridicată de apariție în primele zile și în a doua parte a intervalului

La munte, vremea se va răci treptat, iar temperaturile maxime vor scădea de la o medie de 10…12 grade la începutul intervalului, spre 0…2 grade la final. Temperaturile minime vor deveni preponderent negative în jurul datei de 18 noiembrie.

Precipitațiile vor fi slabe, mixte și vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție începând cu 20 noiembrie.