Vremea se răceşte, iar vântul va bate cu putere în toate regiunile ţării PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Miercuri, soarele va fi generos numai pentru locuitorii din vestul ţării. În jumătatea estică a ţării, norii adunaţi peste noapte persistă pe parcursul zilei şi lasă ploi la nivel local. Joi, vremea se mai îndreaptă şi maximele cresc uşor. Astfel, revin valorile termice de 21-22 de grade şi bună parte din zi se anunţă chiar însorită. Vineri, valorile termice scad, aşa că vom avea parte de 6 grade în depresiuni şi nu mai mult de 15-16 grade în sudul Olteniei, spre Lunca Dunării.

RomaniaTV.net
28 mart. 2012, 06:06
Vremea se răceşte, iar vântul va bate cu putere în toate regiunile ţării PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă în cursul zilelor ce vin vânt puternic în toate regiunile ţării. Este vorba de o avertizare cu caracter general, care va fi suplimentată cu coduri, cel mai probabil galbene, pentru vreme severă imediată, în funcţie de zonele ce urmează să fie afectate de rafalele de vânt. În aceste condiţii, vremea se răceşte

Miercuri, temperaturile se vor apropia de valorile normale ale unui sfârşit de martie, cu maxime diurne de la 8 grade în Bucovina, până la 18 grade în sudul Olteniei. Ca aspect, ziua se anunţă frumoasă doar pentru locuitorii din vestul ţării, unde soarele este generos şi precipitaţiile lipsesc. În jumătatea estică a ţării, norii adunaţi peste noapte persistă pe parcursul zilei şi lasă ploi la nivel local. Prin urmare, chiar dacă nu vorbim despre cantităţi însemnate de apă, este totuşi bine să nu nelipsească umbrelele, mai ales în primele ore ale dimineţii. La munte încă sunt precipitaţii mixte şi vânt sprinten pe creste, în rest, doar sporadic mai asistam la câteva rafale.

În Capitală, norii trenează în prima parte a zilei, vântul nu creează probleme, iar maxima temperaturii aerului atinge aproximativ 15 grade Celsius, exact valoarea normală pentru această data din calendar.

Joi, vremea se mai îndreaptă şi maximele cresc uşor. Astfel, revin valorile termice de 21-22 de grade şi bună parte din zi se anunţă chiar însorită. E drept, odată cu înserarea, intră în peisaj ploile, în timp ce în rest, precipitaţiile ţin agenda zilei. Prin urmare, în nord şi centru, unde norii vor sta destul de adunaţi, se aşteaptă maxime şi de numai 12 grade. În plus, şi vântul prezintă intensificări în majoritatea regiunilor, iar la munte e de-a dreptul puternic.

În Capitală, vântul de vest, deşi suflă neplăcut, aduce un aer cald. Aşa că, în lipsa norilor împrăştiaţi de rafale, soarele va reuşi să urce tempreatura la 20 de grade, o maximă cât se poate de agreabilă.

Vineri, pierdem adaosul de grade câştigate joi. Valorile termice scad, aşa că vom avea parte de 6 grade în depresiuni şi nu mai mult de 15-16 grade în sudul Olteniei, spre Lunca Dunării. Vântul nu se domoleşte, iar ploile preferă regiunile sud-estice, nordice şi centrale, dar şi staţiunile montane, iar la munte este posibil să revină lapoviţele şi chiar ninsorile.

În Bucureşti, vom încheia săptămâna de lucru într-o notă închisă, cu vreme în răcire. Temperatura nu va mai trece de 14 grade, ceea ce înseamnă că vineri va fi mai frig cu 6 grade faţă de joi, în plus, vântul va sufla viguros şi cu siguranţă va amplifica senzaţia de frig. Şi, ca şi când nu era suficient, vineri nu e exclus să dea şi câte o ploaie peste zi.