VREMEA SE RĂCEŞTE la începutul lui decembrie şi VIN NINSORILE. VEZI PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat, luni, prognoza meteo pentru intervalul 3-16 decembrie. Temperatura aerului va fi în scădere uşoară şi treptată până pe data de 8 decembrie, cand maximele termice vor deveni usor negative. Temporar va ninge slab, cu o probabilitate mai mare în zilele de 3 şi 5 decembrie şi după data de 8 decembrie.

RomaniaTV.net
03 dec. 2012, 09:56
VREMEA SE RĂCEŞTE la începutul lui decembrie şi VIN NINSORILE. VEZI PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

În BANAT, până în data de 7 decembrie, temperatura aerului va fi în scădere, de la valori maxime în jur de 4 grade, până la valori, în medie, de 1-2 grade, vremea devenind rece pentru această perioadă. Începând din 8 decembrie se va înregistra o uşoară creştere spre valori maxime medii în jur de 3 grade până în ultimele două zile ale intervalului, când se va înregistra o nouă scădere. Temperaturile minime vor scădea până în data de 7 decembrie, la valori medii în jur de -4 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta.

Vor fi precipitaţii în general slabe, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu probabilitate mai mare în intervalul 3 – 6 decembrie şi după data de 8 decembrie.

În CRIŞANA, temperaturile maxime se vor situa sub mediile climatologice ale perioadei şi vor fi în scădere uşoară până în data de 7 decembrie, când se vor situa, în medie, în jurul valorii de 0 grade. Începând din 8 decembrie se va înregistra o uşoară creştere spre valori maxime medii în jur de 2 grade până în ultimele două zile ale intervalului, când vor scădea din nou. Temperaturile minime vor scădea până în data de 8 decembrie, la valori medii în jur de -6 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta.

Vor fi precipitaţii în general slabe, mai ales sub formă ninsoare, cu probabilitate mai mare în intervalul 3 – 6 decembrie şi după data de 8 decembrie.

În TRANSILVANIA, vremea se va răci până în data de 7 decembrie, când maximele termice vor deveni uşor negative şi se vor situa, în medie, în jurul valorii de -2 grade. După data de 8 decembrie, temperaturile maxime se vor menţine în continuare negative, la valori medii de -2…-1 grad. Temperaturile nocturne vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului până la valori medii în jur de -8 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative. În zonele depresionare se vor înregistra valori minime în jur de -10 grade.

Temporar va ninge slab, cu probabilitate mai mare în 3 – 5 decembrie şi după 8 decembrie.

În MARAMUREŞ, vremea va deveni rece pentru începutul lunii decembrie. Temperatura aerului va fi în scădere până în data de 8 decembrie, când valorile maxime medii vor deveni negative la valori de -2…-1 grad, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de -6 grade. Până la sfârşitul intervalului regimul termic nu va avea variaţii semnificative, o uşoară scădere urmând să se înregistreze după data de 14 decembrie.

Temporar va ninge slab, cu o probabilitate mai mare în zilele de 3 şi 5 decembrie şi după data de 8 decembrie.

În MOLDOVA, temperatura aerului va fi în scădere uşoară şi treptată. Maximele termice vor fi la începutul intervalului, în medie, de 2-4 grade, iar după data de 12 decembrie, vor deveni uşor negative şi se vor situa în jurul valorii de -2 grade. Temperaturile minime, uşor pozitive la începutul intervalului, vor deveni negative după data de 5 decembrie şi vor fi, în medie, de -6…-4 grade.

În prima zi a intervalului (3 dec.) vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar in 5 şi 6 decembrie temporar va ninge slab. În restul intervalului, probabilitatea de precipitaţii, sub formă de ninsoare, va fi redusă.

În DOBROGEA, până în data de 6 decembrie vor exista uşoare fluctuaţii ale temperaturii aerului, dar valorile se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei. Temperaturile maxime mai pot atinge 10-11 grade, iar cele minime vor fi între 2 şi 6 grade. Începând din 7 decembrie, vremea se va răci, apropiindu-se de normalul termic al perioadei; vor fi, în medie, maxime de 4…6 grade şi minime uşor negative, în jur de -1 grad.

În zilele de 3, 5 şi 6 decembrie va ploua, iar după data de 9 decembrie va creşte probabilitatea de precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă.

În MUNTENIA, temperatura aerului va fi în scădere uşoară şi treptată, valorile termice apropiindu-se de cele normale pentru această perioadă. Temperaturile diurne vor fi la începutul intervalului, în medie, de 4…6 grade, iar după data de 11 decembrie se vor situa în jurul valorii de 2 grade. Temperaturile din cursul nopţilor, uşor pozitive la începutul intervalului, vor deveni negative după data de 5 decembrie şi vor fi, în medie, de -4…-2 grade.

În prima zi a intervalului (3 dec.) va ploua, iar în 5 şi 6 decembrie se vor semnala precipitaţii slabe, mixte. Probabilitatea de precipitaţii mixte va creşte după data de 8 decembrie.

În OLTENIA, temperatura aerului va fi în scădere uşoară şi treptată. Temperaturile maxime vor fi la începutul intervalului, în medie, de 4-6 grade, iar după data de 14 decembrie se vor apropia de 0 grade. Temperaturile minime vor coborî sub pragul îngheţului încă de la începutul intervalului şi vor fi, în medie, de -5…-3 grade.

În data de 5 decembrie vor fi precipitaţii mixte, iar după data de 8 decembrie temporar vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

La MUNTE, temperatura aerului va fi în scădere uşoară până în data de 7 decembrie, apoi variaţiile vor fi nesemnificative. Valorile maxime vor fi, în medie, de -6…-4 grade, iar cele minime de -12…-8 grade.

Temporar va ninge cu precădere în zilele de 3 şi 5 decembrie şi după data de 8 decembrie.