Vremea se răcoreşte puţin şi există şanse de ploaie PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Duminică, vremea continuă să se răcorească, astfel că ajungem să vorbim despre un regimul termic apropiat de cel normal pentru această perioada şi doar în regiunile sud-estice vremea rămâne călduroasă.

RomaniaTV.net
10 aug. 2013, 16:20
Vremea se răcoreşte puţin şi există şanse de ploaie PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Temperaturile maxime se vor situa între 23 de grade în Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei şi 34 de grade în Muntenia. Norii preferă partea de sud-vest, centru şi nord a ţării, precum şi în zonele montane unde vor aduce ploi de scurtă durata, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durata ale vântului. Totodată sunt aşteptate izolat şi căderi de grindină şi, mai ales la munte, cantităţile de apă ce pot depăşi punctiform 20 l/mp. Celelalte  zone ale ţării se vor bucura de soare şi numai trecător îşi pot face apariţia ploile de sezon.

Vremea va fi călduroasă duminică în Bucureşti, iar mercurul va urca în termometre spre 32-33 de grade. Soarele domină cerul şi trecător se arată câţiva norii de vreme bună, iar vântul nu adie.

Începem săptămâna cu nori mai ales în la munte unde local vor fi averse şi descărcări electrice. Luni, ploile şi feneomenele electrice îşi fac apariţia pe alocuri şi în centrul, sudul şi nord-estul ţării dar vor fi şi intervale cu soare, mai ales prin regiunile vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade în estul Transilvaniei şi 33 de grade în Muntenia şi sudul Olteniei.

Vremea va fi caldă în Capitală în prima zi a săptămânii când soarele lasă locul spre seară, după foarte multe zile, norilor ce pot scutură trecător ploi slabe de vara. Vântul nu are excese, iar temperatura maximă va fi de 32…33 de grade.

Marţi, temperaturile încep să crească din nou aşa că ajungem din nou să vorbim despre o vreme călduroasă în cea mai mare parte a ţării, izolat chiar caniculară după-amiază în sudul extrem. Soarele domină cerul şi numai prin zona de munte şi prin nord-vestul extrem se arată norii  şi pe alocuri vor fi ploi de scurtă durata şi descărcări electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade în estul Transilvaniei şi 35 de grade în Lunca Dunării.

Căldură se intensifica din nou în zona Capitalei. Pe fondul cerului aproape lipsit de nori şi a vântului liniştit, temperaturile se avăntă spre 33-34 de grade.

La mijlocul săptămânii vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară după-amiază în regiunile sudice. Apoi, valorile termice vor marca o scădere uşoară şi se vor apropia de cele normale pentru această perioada. Din când în când ploile de scurtă durata cu tunete şi fulgere îşi fac apariţia în zona montană şi pe alocuri în nordul, centrul şi sudul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade şi 36, izolat 37 de grade în sud.