Vremea se răceşte în toată ţara, la sfârşitul lunii apar şi ninsorile VEZI PROGNOZA PE 2 SĂPTĂMÂNI

Săptămâna începe cu vreme mohorâtă, în regiunile extracarpatice, cu ceaţă în zori, pe alocuri persistentă, dar şi cu burniţă sau ploi slabe, în special în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei. În restul ţării, soarele este mai darnic, iar ceaţa se risipeste mai repede. În următoarele două săptămâni vremea se răceşte în toată ţara, iar la sfârşitul lunii noiembrie îşi fac apariţia ploile şi ninsorile.
Romania TV
19 nov. 2012, 09:04
Vremea se răceşte în toată ţara, la sfârşitul lunii apar şi ninsorile  VEZI PROGNOZA PE 2 SĂPTĂMÂNI

BANAT
Vremea se va răci uşor în primele trei zile, apoi variaţiile termice de la o zi la alta vor fi minore până pe 27 noiembrie, astfel încât valorile termice maxime se vor situa, în medie, în jurul a 12 grade. În intervalul 28 noiembrie – 2 decembrie, acestea vor scădea de la 10 spre 6 grade. Temperaturile minime se vor menţine uşor pozitive pe parcursul următoarelor două săptămâni, cu o medie de 2…3 grade, însă vor scădea de la 2 grade până spre 0 grade între 29 noiembrie şi 2 decembrie.
Probabilitatea de ploaie va fi redusă în prima săptămână, dar cu începere din 24 noiembrie crește probabilitatea de ploaie. Doar în noaptea de 1 / 2 decembrie vor fi posibile şi lapoviţe.

CRIŞANA
Se vor consemna două procese de răcire, primul între 19 şi 22 noiembrie, când media temperaturilor maxime va fi de 10..12 grade, iar al doilea între 28 noiembrie şi 2 decembrie, când media temperaturilor maxime va fi de 6..8 grade,. În perioada 23…27 noiembrie valorile termice maxime vor oscila în jurul valorii de 9 grade. Minimele termice nocturne se vor apropia de limita înghețului în primele două zile, pe 23 noiembrie şi din nou între 29 noiembrie şi 2 decembrie, iar în celelalte nopţi nu vor coborî sub 2 grade.
Până pe 25 noiembrie probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor este foarte redusă. Apoi, vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, dar care, mai ales în cursul nopților și spre sfârșitul intervalului celor două săptămâni, ar putea să fie mixte.

TRANSILVANIA
Valorile termice maxime vor intra într-o scădere destul de pronunţată în jurul datei de 28 noiembrie, urmând ca, până la sfârșitul intervalului, să ajungă la o medie de 4 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative, cuprinse între -2 şi 0 grade, chiar mai coborâte, până spre -4 grade, între 30 noiembrie şi 2 decembrie.
Vor cădea precipitații slabe, mixte, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în a doua parte a intervalului. În jurul datei de 1 decembrie este posibilă depunerea unui strat subţire de zăpadă.

MARAMUREŞ
Temperaturile maxime se vor menține, în medie, între 10 şi 12 grade, până pe 22 noiembrie, apoi vor scădea treptat spre 4 grade. Mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -2 şi 0 grade, exceptând nopţile de 26, 27 şi 28 noiembrie , când vor fi între 0 şi 1 grad.
Precipitațiile vor începe în jurul datei de 25 noiembrie şi va exista posibilitatea transformării ploilor în lapoviţă şi ninsoare începând cu 29 noiembrie.

MOLDOVA
Vor fi două procese de răcire uşoară a vremii, primul între 19 şi 22 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 9 la 7 grade, iar al doilea, între 30 noiembrie şi 2 decembrie, când media temperaturilor maxime va tinde spre 3 grade. În perioada 23…29 noiembrie valorile termice maxime vor oscila în jurul valorii de 7 grade. Minimele termice nocturne vor coborî sub limita înghețului în nopţile de 24, 25 şi 26 noiembrie şi din nou între 30 noiembrie şi 2 decembrie, iar în celelalte nopţi pot fi uşor peste 0 grade.
Până pe 25 noiembrie nu se aşteaptă precipitaţii, apoi, va creşte probabilitatea de apariţie a ploilor şi lapoviţelor sau chiar ninsorilor, însă acestea se conturează a fi foarte slabe, încât eventualul strat subţire de zăpadă observat local va fi efemer.

DOBROGEA
Vremea se va răci uşor, aşa că temperaturile maxime vor scădea de la 12 grade în prima zi, până spre 8 grade pe 22 noiembrie. Apoi, variaţiile termice de la o zi la alta vor fi minore, nu se va coborî sub 8 grade, iar în cele mai calde zile se vor atinge 10 grade. Temperaturile minime se vor menţine pozitive pe parcursul celor două săptămâni, cu o medie de 2…4 grade, mai ridicate până la 5…6 grade în primele două nopţi.
Între 19 şi 25 noiembrie, zilnic vor fi posibile ploi slabe sau burniţe. Între 26 noiembrie şi 2 decembrie, va crește probabilitatea de apariție ploilor.

MUNTENIA
Vremea se va menține sub normalul termic al aceastei perioade, fără a se atinge valori termice prea coborâte. Astfel, maximele vor fi de 10…11 grade în primele două zile şi apoi vor oscila în jurul a 8…9 grade, iar minimele termice se vor apropia de limita înghețului dar se vor menține ușor pozitive, chiar şi în nopţile mai reci.
Vor fi ploi slabe, cu probabilitate mai mare de apariție între 25 noiembrie şi 2 decembrie.

OLTENIA
Vremea se va menține uşor sub normalul termic al acestei perioade. Temperaturile maxime vor fi, în medie, de 11…12 grade în primele două zile, apoi vor scădea spre 9…10 grade până pe 28 noiembrie și vor ajunge la 7 grade spre sfârșitul intervalului. Minimele termice se vor apropia de limita înghețului, dar se vor menține ușor pozitive, chiar şi în nopţile mai reci, valoarea caracteristică pentru intervalul celor două săptămâni fiind de 2 grade.
Temporar va ploua în general slab, cu probabilitate mai mare după 24 noiembrie.

LA MUNTE
Între 19 şi 26 noiembrie, media valorilor termice maxime va scădea treptat de la 7 la 5 grade. După 27 noiembrie, răcirea vremii va fi ceva mai pronunţată, încât temperaturile maxime vor ajunge de la o medie de 4…5 grade, spre 0…2 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative, iar procesul de răcire treptată a vremii se va reflecta şi asupra lor, căci vor tinde spre -5 grade la sfârşitul intervalului.
Precipitațiile vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție după 25 noiembrie şi vor fi în general slabe. Vor fi predominant ploi la altitudini sub 1200 m şi mai ales lapoviţe şi ninsori în zonele mai înalte, unde se va depune un strat subţire de zăpadă

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Alex, tânărul care reinventează piața brânzei în România. Produce un tip căutat peste hotare, în ferma sa de vaci Bălțată Românească
Capital.ro
Regula obligatorie pentru POSESORII DE PISICI. S-a dat ordin pentru toată lumea
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Vestea dimineții pentru toți românii care au un împrumut la bancă
Adevarul
Cine este românul acuzat de spionaj în favoarea Rusiei. Susținător al propagandei Moscovei și apropiat al lui Cornel Dinicu de la Ferma Dacilor
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Cum a devenit Coldea putred de bogat. Marile jocuri ale generalului SRI
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
Daniela Iliescu a făcut-o praf pe mama lui Culiţă, după ce a spus că e infidel: 'E jale! Unde creierul...'
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise pe care le-a făcut publice au făcut internetul să "ardă"
kanald.ro
Incendiu devastator la un atelier de tâmplărie din Aiud: 16 persoane au fost evacuate, după ce focul s-a răspândit la o pensiune și o locuință
Capital.ro
Vouchere de 200 DE EURO decise în România. Cine sunt cei care VOR PRIMI sumele
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Ireal cât au ajuns să coste sicriele și locurile de veci în 2024
substantial.ro
Ultimul drum pentru Ionela și George, tinerii care urmau să se căsătorească, victime ale accidentului rutier de la Codăești
MediaFlux
AMENDĂ de 4.500 de lei dacă FACI asta! E total INTERZIS!
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'