Vremea va continua să se răcească ușor, iar la munte vor fi chiar și lapoviță și ninsori. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în fiecare regiune

După temperaturile de vară, vremea intră într-un proces de răcire. La munte vor fi şi ninsori sau lapoviţă. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade.
Alina Costache
03 oct. 2022, 12:31
Vremea va continua să se răcească ușor, iar la munte vor fi chiar și lapoviță și ninsori. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în fiecare regiune

Marţi, vremea va fi mai rece decât în mod caracteristic perioadei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei, când temporar va ploua slab, local în zonele montane şi submontane, pe spaţii mai mici în vest, nord-vest şi centru şi izolat în restul teritoriului. La altitudini de peste 1700 m vor fi şi ninsori sau lapoviţă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 12 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și posibil ploi slabe pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimă va fi de 6..9 grade. În a doua parte a nopţii vor fi condiţii de ceaţă, potrivit ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo iarna 2022- 2023, când vin ninsorile adevărate. Fenomenul care influenţează vremea în toată Europa

Miercuri, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa ușor sub normele caracteristice perioadei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări după-amiaza, dar probabilitate redusă de ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 21 de grade, iar cele minime între 4 şi 13 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane unde vor fi condiţii de brumă. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă, cu valori termice apropiate de cele specifice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 6…9 grade. Dimineața vor fi condiţii de ceaţă.

Citeşte şi: Prognoza meteo actualizată. Vremea se răceşte la început de octombrie şi revin ploile

Joi, vremea se va menține în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul normelor caracteristice datei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului în nord-estul teritoriului, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 22 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, vremea se va menține în general frumoasă, cu valori termice ușor mai ridicate decât în intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade. Dimineața vor fi condiţii de ceaţă.

 

Prognoza meteo în intervalul 3 – 16 OCTOMBRIE 2022

BANAT

Vremea va fi rece în primele zile, cu medii ale maximelor între 16 și 19 grade și ale minimelor între 5 și 10 grade, dar se va încălzi treptat, astfel că în intervalul 6…11 octombrie maximele se vor situa între 20 și 23 de grade mediate regional, iar minimele între 6 și 10 grade. Ulterior, valorile termice nu vor mai avea variații semnificative, se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, cu maxime de 18…20 de grade și minime de 8…10 grade.
Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul primei săptămâni și în cea mai mare parte a celei de a doua.

CRIŞANA
În primele două zile din interval vremea va fi mai rece decât în mod caracteristic datei, cu medii ale maximelor în jurul a 16 grade, apoi se va încălzi treptat, astfel că, în perioada 5 – 9 octombrie acestea se vor situa între 18 și 23 de grade, după care, până în 16 octombrie vor ajunge la 18…19 grade. Temperaturile minime se vor situa între 8 și 10 grade mediate regional, mai scăzute în 5 și 6 octombrie, spre 5…6 grade.
Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 5 și 6 octombrie și din nou în intervalul 12 – 16 octombrie.

TRANSILVANIA
Intervalul de prognoză va debuta cu valori termice mai scăzute decât în mod caracteristic datei, astfel că mediile maximelor vor fi de 14…15 grade, dar din 5 octombrie și până în 9 octombrie vor crește treptat și se vor situa între 6 și 22 de grade. În a doua săptămână acestea vor mai scădea ușor și se vor menține la 18…20 de grade mediat regional. Minimele termice se vor situa în medie între 4 și 8 grade, mai scăzute, spre 2…4 grade în 6 și 7 octombrie.
Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în primele două zile și din nou în a doua săptămână a perioadei estimate.

MARAMUREŞ
Deși vremea va fi rece în primele două zile, va intra într-un proces de încălzire până în data de 9 octombrie, astfel că mediile maximelor vor porni de la 14…16 grade și vor ajunge la 20…22 de grade. În a doua săptămână de prognoză vor mai scădea ușor, astfel încât vor coborî, mediat regional, până în jurul a 17 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere, pornind de la 8 grade și atingând 4 grade în data de 6 octombrie, apoi vor crește ușor și se vor
situa, în medie, între 6 și 8 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 3, 4 octombrie și din nou între 12 și 16 octombrie.

MOLDOVA
Vremea va fi rece la începutul primei săptămâni, apoi valorile termice vor crește și se vor situa ușor peste normele climatologice, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 16 și 21 de grade, cu cele mai scăzute valori în 4 octombrie și cele mai ridicate în 8 octombrie. La începutul celei de-a doua săptămâni valorile termice vor scădea și se vor situa în jurul normelor climatologice, cu temperaturi maxime, în medie, de 18…20 de grade. Temperaturile nocturne nu vor avea variații semnificative și se vor situa, în medie, între 5 și 8 grade.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 4 octombrie și spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

DOBROGEA
Valorile termice diurne nu vor avea variații semnificative pe parcursul intervalului, iar media maximelor se va situa între 19 și 21 de grade, cu cele mai scăzute valori la începutul primei săptămâni. Temperaturile nocturne vor avea mici variații de la un interval la altul și vor fi cuprinse în medie între 9 și 12 grade, cu cele mai scăzute valori la începutul perioadei. Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de
ploaie va fi mai ridicată în 3 și 4 octombrie și din nou spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

MUNTENIA
La începutul primei săptămâni vremea va fi ușor mai rece decât în mod obișnuit, media maximelor va fi de 18…21 de grade, cu cele mai scăzute valori în 4 octombrie, iar spre sfârșitul acesteia valorile termice vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie a maximelor de 22…23 de grade. În a doua săptămână din interval valorile termice vor scădea ușor și vor caracteriza o vreme normală din punct de vedere termic, media maximelor urmând a se situa în jurul a 21 de grade. Temperaturile nocturne vor avea mici variații de la un interval la altul și vor fi cuprinse în medie între 6 și 9 grade, cu cele mai scăzute valori în 5 octombrie și cele mai ridicate după 6 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în primele două zile din interval și din nou la
sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

OLTENIA
Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mai rece decât în mod obișnuit, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 18 și 20 de grade, apoi valorile termice vor crește și se vor situa ușor peste mediile climatologice în a doua parte a primei săptămâni, cu o medie a maximelor în jurul a 22 de grade. Valorile termice vor scădea în a doua săptămână, iar media maximelor va fi de 19…20 de grade, valori apropiate de normalul termic. Temperaturile nocturne vor avea mici variații în prima parte a intervalului și vor fi cuprinse în medie între 6 și 9
grade, cu cele mai scăzute valori în 5 și 6 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în prima zi și în ultima săptămână din interval.

LA MUNTE

Vremea va fi rece la începutul primei săptămâni, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 4 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori în 3 și 4 octombrie, apoi valorile termice vor crește și se vor situa ușor peste normele climatologice, cu o medie a maximelor ce se va situa în jurul a 14 grade, urmând ca la începutul celei de-a doua săptămâni valorile termice să scadă, iar media maximelor să se situeze în jurul a 10…11 grade, valori apropiate de normele climatologice. Temperaturile nocturne se vor situa, în medie, între -1 și 6 grade, cu cele mai scăzute valori în 4 și 5 octombrie.
Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în primele 3 zile ale intervalului și din nou în a doua săptămână.

 

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Se construiește, în sfârșit, un lot la autostrada de care au nevoie sute de mii de români. Are 18 poduri, pasaje și viaducte, e de-o mare importanță, dar a fost blocat ani de zile
Capital.ro
Băsescu, demascat. Pe cine conducea fostul președinte din culise: Să nu ne mai alintăm, el era șeful...
Playtech.ro
Se schimbă SGR. Ce se întâmplă cu ambalajele din mediul rural, Ministrul Mediului a făcut anunţul
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Alertă maximă de la Google. Mare grijă când faci asta
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
Cauza morții gravidei în 6 luni care a decedat la festivalul de 1 Mai din Dumbrăveni
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxa care se introduce în România. Ordin de marți, 6 Mai. Se vor plăti câte 10 lei de fiecare dată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Diaspora are alți favoriți la prezidențiale. Ce scor surprinzător face Crin Antonescu în străinătate
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare