VREMEA va deveni, din nou, CANICULARĂ, după data de 20 august VEZI PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii prognoza meteorologică pentru următoarele două săptămâni (14 – 27 august), conform căreia, la începutul intervalului de prognoză, temperaturile medii vor avea o tendinţă de creştere uşoară de la o zi la alta, iar în intervalul 17 – 20 august se vor menţine constante la valori comparabile cu mediile multianuale ale perioadei, de aproximativ 26-30 grade la valorile maxime şi 12-16 grade la cele minime.

RomaniaTV.net
14 aug. 2012, 10:05
VREMEA va deveni, din nou, CANICULARĂ, după data de 20 august VEZI PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

După data de 20 august regimul termic va marca o nouă creştere, vremea devenind călduroasă, caniculară chiar în jurul datei de 24 august în regiunile vestice, unde media maximelor va atinge 35 grade, în timp ce în partea de sud a teritoriului mediile maximelor termice vor avea valori de 32-33 grade.

În ultima parte a intervalului de prognoză se va manifesta o tendinţă de scădere cu 2-3 grade a temperaturii aerului în vestul teritoriului, spre valori medii de aproximativ 31 grade la valorile diurne.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine foarte scăzută pe tot parcursul perioadei de prognoză, mai puţin în Transilvania, Maramureş şi nordul Moldovei, unde în primele zile şi din nou în jurul datei de 22 august, pe arii restrânse vor fi ploi slabe, de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice. În celelalte zile ale perioadei de prognoză, în aceste regiuni, doar cu totul izolat şi trecător sunt posibil ploi slabe de scurtă durată, slabe cantitativ.

În BANAT, la începutul intervalului de prognoză temperaturile medii vor avea o tendinţă de creştere uşoară de la o zi la alta, iar în intervalul 17 – 20 august se vor menţine constante la valori comparabile cu mediile multianuale ale perioadei, de aproximativ 29-30 de grade ziua şi 15 grade noaptea. După data de 20 august, temperaturile vor marca o nouă creştere, vremea devenind călduroasă, caniculară chiar în jurul datei de 24 august, când media maximelor va atinge 35 de grade. În ultima parte a intervalului de prognoză se va manifesta o tendinţă de scădere a temperaturii aerului, cu 2-3 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine foarte scăzută pe tot parcursul perioadei de prognoză.

În CRIŞANA, regimul termic va avea o tendinţă de creştere în primele zile ale intervalului de prognoză, iar apoi, în intervalul 17 – 20 august, temperaturile se vor menţine apropiate de cele normale pentru această dată. Ulterior, între 20 şi 24 august, valorile termice vor creşte treptat, ajungând să caracterizeze o vreme călduroasă, chiar caniculară în cursul după-amiezelor şi abia în ultimele zile ale perioadei de prognoză se va produce o uşoară scădere a temperaturii aerului, spre valori medii de aproximativ 31 de grade ziua şi 17 grade noaptea.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine scăzută în cea mai mare parte a perioadei de prognoză şi doar izolat şi trecător vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată.

În TRANSILVANIA, după primele două zile mai răcoroase, temperaturile medii vor creşte uşor, vremea devenind normală din punct de vedere termic între 17 şi 20 august. Ulterior, regimul termic va marca o creştere constantă, spre valori medii ale maximelor diurne de circa 30-31 de grade în intervalul 23 – 27 august, când vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii august.

Probabilitatea de apariţie a averselor se va menţine scăzută şi doar izolat şi trecător vor cădea ploi slabe, de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice.

În MARAMUREŞ, o creştere a temperaturilor se va produce între 14 şi 17 august, apoi regimul termic se va menţine constant la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei până pe 19 august. Ulterior temperatura aerului va marca o creştere mai accentuată, vremea devenind călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 32-33 de grade în jurul datei de 24 august, după care tendinţa va fi de uşoară scădere.

Probabilitatea de apariţie a averselor însoţite de descărcări electrice va fi mai mare în primele două zile ale intervalului de prognoză şi din nou în jurul datei de 19 august. În rest, doar cu totul izolat şi trecător sunt posibil ploi de scurtă durată, slabe cantitativ.

În MOLDOVA, în primele 3 zile ale intervalului de prognoză mediile temperaturilor minime se vor menţine constante la valori relativ scăzute, în timp ce maximele vor creşte usor de la o zi la alta. După data de 17 august tendinţa de creştere a valorilor termice se va accentua şi vremea va deveni mai caldă decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii august, cu o medie a temperaturilor maxime ce va atinge 32 de grade în jurul datei de 24 august.

Probabilitatea pentru precipitaţii importante cantitativ va fi scăzută în cea mai mare parte a intervalului, dar în primele zile şi din nou în jurul datei de 19 august, pe arii relativ restrânse vor fi vor fi ploi de scurtă durată.

În DOBROGEA, regimul termic se va menţine constant până pe 20 august, apoi va marca o creştere uşoară, pentru ca după data de 22 august şi până la sfârşitul intervalului de prognoză să urmeze o nouă perioadă de staţionaritate la valori medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 30 de garde şi ale celor minime de 19 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine foarte scăzută pe tot parcursul perioadei de prognoză.

În MUNTENIA, mediile temperaturilor maxime se vor menţine la valori de 28-29 de grade până pe data de 20 august, după care vor marca o creştere spre valori de 34 de grade în intervalul 22 – 27 august, când vremea va deveni călduroasă.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine scăzută pe tot parcursul perioadei de prognoză.

În OLTENIA, în intervalul 14 – 22 august temperatura aerului va avea o tendinţă generală de creştere, de la valori medii ale maximelor diurne de 28 de grade la începutul acestui interval, spre 34 de grade între 22 şi 27 august, când vremea va deveni călduroasă. Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, fiind în creştere de la aproximativ 14 grade la începutul perioadei de prognoză, spre 18 grade la sfârşitul acesteia.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine foarte scăzută pe tot parcursul perioadei de prognoză.

La MUNTE, după primele două zile mai răcoroase, cu medii ale temperaturilor maxime de circa 13 grade, regimul termic va marca o creştere treptată, iar aceste medii vor atinge valori de 20-22 de grade în intervalul 22 – 27 august. Mediile minimelor nocturne vor fi şi ele în creştere, de la valori de 5-6 grade la începutul intervalului de prognoză, până la aproximativ 12 grade la sfârşit.

Probabilitatea de apariţie a averselor se va menţine scăzută şi doar izolat şi trecător vor cădea ploi slabe, de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice.