Vremea va fi dominată de instabilitate atmosferică. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Instabilitatea atmosferică va fi la ordinea zilei în următoarele zilei, vremea devenind mai rece. Ploile care îşi vor face apariţia în următoarele zile vor fi însoţite de vânt şi descărcări electrice.

10 sept. 2013, 13:57
Vremea va fi dominată de instabilitate atmosferică. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Miercuri, instabilitatea atmosferică va fi destul de pronunţată. Norii vor domina cerul în cea mai mare parte a ţării şi va ploua în vestul, nordul, centrul ţării, la munte şi local în celelalte zone. Vor fi ploi de de scurtă durată, cu tunete, fulgere şi rafale de vânt, iar izolat, cu precădere în zonele montane, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi pleca de la 20 de grade în depresiuni şi vor ajunge la 30 de grade în sudul Olteniei.

În Bucureşti, miercuri, soarele se va ascunde printre nori din când şi vor cădea ploi de scurtă durată şi posibil descărcări electrice. Amiaza vine cu temperaturi normale pentru data din calendar, respectiv de 24…25 de grade.

Joi, instabilitatea atmosferică este şi mai pronunţată. Cerul va fi înnorat în toate regiunile şi vor lăsa averse, cu descărcări electrice şi vânt mai agitat. Izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor fi mai importante, în special în jumătatea de vest a ţării şi în zona de munte. Temperaturile rămân totuşi mai ridicate decât cele normale pentru această dată îndeosebi în sudul ţării, astfel încât maximele vor pleca de 20 de grade în Crişana, Maramureş şi Transilvania şi vor ajunge la 31 de grade în Lunca Dunării.

Şi în Capitală, joi sunt aşteptate fenomene de instabilitatea atmosferică. Din când în când norii ameninţători acoperă soarele şi, mai ales seara şi în prima parte a nopţii, vor fi ploi de scurtă durată cu tunete, fulgere şi vânt mai sprinten. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

Vineri, vremea va fi în general instabilă şi se va răci, devenind răcoroasă pentru această dată în vestul, nordul şi centrul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade în vest şi nord-vest şi 27 de grade în Lunca Dunării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate ce lasă ploi cu descărcări electrice, în cea mai mare parte a ţării. Izolat, este posibil să cadă grindină, iar cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Vântul se agită prin toate regiunile, dar mai ales în zona de munte.

Norii acoperă cerul Bucureştiului pe parcursul zilei de vineri şi numai trecător lasă să se zărească puţin soarele. Din când în când plouă şi este posibil ca ploile să fie însoţite de descărcările electrice şi rafale de vânt. Se mai răcoreşte şi aici, astfel că temperatura nu trece de 25…26 de grade pe tot parcursul zilei.

Weekendul şi primele două zile ale săptămânii viitoare vor aduce o vreme răcoroasă, mai ales în regiunile nordice, nord-estice şi centrale şi în general instabilă. Sâmbătă va mai ploua pe arii extinse în jumătatea de nord a ţării şi local în restul teritoriului şi izolat se vor strânge cantităţi importante de apă. Apoi, ploile se restrâng către jumătatea de est a ţării şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi cel mult 24 de grade, valori puţin mai scăzute decât ar fi normal pentru data din calendar.