Vremea va fi mai caldă decât în mod normal PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Joi, temperatura aerului va creşte uşor în toată ţară astfel încât după amiază va fi cald pentru dată din calendar, chiar deosebit de cald în regiunile sudice.

RomaniaTV.net
15 mai 2013, 15:14
Vremea va fi mai caldă decât în mod normal PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Meteorologii prognozează maxime de la 20, 21 grade pe litoral grade în  până la 29 grade în sudul ţării, uşor mai ridicate chiar în Lunca Dunării, până la 31 grade. Vremea va fi şi în general frumoasă, cu cerul variabil în cea mai mare parte a ţării. Excepţie fac estul şi nord-estul ţării, unde mai sunt ceva înnorări şi pe arii restrânse averse şi descărcări electrice. Vântul sufla cel mult moderat şi nu ne deranjează.

Vremea le-a pregătit şi bucureştenilor o zi foarte frumoasă. Pe cer îşi fac drum nori de vreme bune, iar vântul adie plăcut. Până după amiază mercurul din termometre ajunge la valori de 28, 29 grade, valori ce caracterizează o vreme cu 4-5 grade mai caldă decât în mod normal la această dată.

Vineri vremea continuă să se încălzească astfel încât meteorologii anunţă temperaturi maxime ce pleacă de la 21, 23 grade pe litoral şi ajung la 31 grade în sud, chiar 32 în Lunca Dunării, valori care în bună parte a ţării sunt mult mai mari decât regimul termic normal, chiar şi cu 7 grade. Vremea însă schimbă foia în ceea ce priveşte aspectul pentru că în jumătăţea vestică a ţării, mai ales după-amiază şi în noaptea de vineri spre sâmbătă instabilitatea atmosferică e tot mai accentuat şi drept urmare norii se adună pe cer şi aduc averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce pot luă aspect de vijelie. Vorbim şi despre ploi torenţiale în urmă cărora se pot adună peste 25 de l de apă pe metrul pătrat şi chiar despre condiţii de grindina. În celelalte regiuni cerul va fi variabil şi doar izolat sunt posibile febomene asociate instabilităţii atmosferice.

Şi în Capitală, vreme deosebit de caldă, cu maxime de 29, 30 grade. În prima parte a zilei vremea va fi frumoasă, cu cerul variabil,  dar spre seară norii se înmulţesc şi cel mai probabil în timpul nopţii sunt condiţii pentru averse şi descărcări electrice.

Sâmbătă vremea va fi caldă pentru această perioadă, chiar deosebit de caldă în sud şi sud-est, ceea ce înseamnă maxime de la 21 grade în nordul Moldovei până la 32 grade în sudul extrem. De această dată norii mai bine dezvoltaţi ce întunecă temporar cerul preferă după amiază zonele de munte, nordul, centrul şi nord-estul ţării, unde vor fi averse locale şi descărcări electrice. În celelalte zone vremea e mai frumoasă, cu cerul variabil. Vântul sufla mai agitat la munte.

Şi în Capitală vremea se menţine deosebit de caldă pentru această dată. Norii împart cerul cu soarele, vântul sufla cel mult moderat. Amiaza vine cu maxime de 30, 31 grade, mai potrivite pentru mijlocul verii.

Săptămâna se încheie tot cu vreme deosebit de caldă , ceea ce înseamnă maxime de la 22 la 32 grade. Norii mai groşi ce la să ploile de vară izolate, însoţite de descărcări electrice se adună după-amiază peste zonele de munte şi tot aici vântul sufla mai alert. În restul ţării vremea e frumoasă, cu cerul variabil.

În prima parte a săptămânii viitoare, chiar dacă temperaturile scad uşor începând de marţi, vremea se menţine mai caldă decât în mod obişnuit. Ploi de scurtă durată vor mai ales după amiaza în nord precum şi la deal şi la munte apoi fenomene asociate instabilităţii atmosferice mai accentuate vor fi şi în regiunile vestice.