Vremea vine cu temperaturi de vară şi cer senin. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vremea continuă să fie una potrivită pentru vară, cu temperaturi ridicate, în următoarele zile. Totuşi, vântul va începe să bată mai puternic, iar în weekend ne putem aştepta la ploi pe arii extinse.

07 mai 2013, 13:35
Vremea vine cu temperaturi de vară şi cer senin. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Miercuri, vremea se menţine frumoasă şi caldă, cerul este aproape senin în toată ţara şi doar vântul suflă alert în sudul şi sud-vestul ţării, ca şi în zona de munte. Sub aspect termic, vorbim despre temperaturi de vară adevărată, de la 20…22 de grade pe litoral şi Delta Dunării până la 29 de grade, local în regiunile intracarpatice.

Vremea va fi frumoasă miercuri şi în Bucureşti şi tot caldă rămâne, deşi vântul, încă alert dinspre est, mai scade cu 2…3 grade maxima zilei, comparativ cu ziua precedentă, iar la amiaza termometrele vor indica aproximativ 26 de grade.

Citeşte şi Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Şi joi vremea se menţine predominant frumoasă, cu temperaturi mai ridicate decât cele obiţnuite pentru prima decadî din mai. Cerul va fi variabil, adica soare mult ţi câţiva nori inofensivi ce nu lasă niciun strop de ploaie, însă vântul încă se arată agitat prin regiunile sud-estice. Temperaturile maxime pornesc de la 20…22 de grade pe litoral şi în Delta Dunării, dar în nord-vestul ţării se ating valori mult mai generoase, chiar şi 29 de grade vor indica termometrele în această parte a ţării în orele amiezii.

În Capitală vorbim joi despre vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, cu o temperatura maximă de aproximativ 26 de grade după prânz. Iar ca aspect, va fi soare pe săturate şi câţiva nori strict de decor, cu vânt destul de potolit.

Vineri, tot frumoasă rămâne vremea, şi tot caldă, cu maxime de la 21 de grade în sud-estul extrem, pe litoral, până la 29 şi izolat chiar 30 de grade, în nord-vest şi centru. Iar ziua se anunţă deplin însorită în întreaga ţară şi abia după căderea nopţii pot să cadă câţiva stropi de ploaie prin regiunile noastre vestice. Cât despre rafale de vânt, aceastea mai sunt prezente doar în sudul Banatului şi pe crestele înalte de munte.

Citeşte şi Cum va fi vremea în această vară. PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

Şi bucureştenii se vor bucura vineri de timp frumos, va fi o zi caldă, căci soarele generos reuseşte să ridice mercurul în termometre spre aproximativ 27 de grade la amiază, fără adiere de vânt.

În vestul ţării sâmbătă norii se adună tot mai mulţi şi, mai ales spre seara şi noaptea, apar aversele cu descărcări electrice şi vânt în rafale, dar nu lipsesc nici condiţiile de grindină. În celelalte regiuni însă, ploile ne mai dau răgaz şi sâmbătă, când se menţine vreme frumoasă şi caldă. La scara întregii ţări, în aceasta prima zi de weekend vorbim despre temperaturi la scară întregii ţări între 21 şi 30 de grade. Abia în zilele următoare temperaturile scad, începând din vest, treptat, în toate regiunile ţării, iar ploile se extind.

Pentru norocoşii care şi-au propus miercuri să străbată trasee montane, veştile sunt foarte bune, căci prognozele meteo anunţă vreme frumoasă şi soare pe săturate întreaga zi. Doar vântul se arată sprinten, cu precădere la altitudini mai mari. Cât despre temperaturi, acestea caracterizează şi în zonele montane o vreme mult mai caldă decât în mod normal în această perioadă ar fi normal în luna mai, mai exact vorbim despre temperaturi în orele amiezii ce ating 16 grade la Sinaia cota 1500, 19 la Predeal şi chiar 20 la Păltiniş, şi doar pe crestele înalte e ceva mai răcoare, 14 grade indică termometrele la Vârful Toaca, pe Ceahlău.

Miercuri, şi la mare se anunţă o zi însorită, maximele ating 20 de grade în majoritatea staţiunilor din sudul şi centrul regiunii litorale, iar spre nord, la Mamaia, se ating chiar 22 de grade. Apa mării s-a mai încălzit şi ea, lângă ţărm termometrele indică aproximativ 18 grade şi singurul aspect mai puţin plăcut îl constituie vântul care suflă îndeajuns de agitat încăt să fluture cam tare umbrelele sub care stau intinşi amatorii de plajă.

Soarele nu este umbrit de niciun nor, miercuri, în Transilvania, vântul nu dă nici el semne de agitaţie, iar mercurul din termometre se ridică la amiază spre valori varatice. Vorbim despre temperaturi de 25 de grade la Braşov, 27 la Sibiu şi chiar 29 la Alba Iulia şi Târgu Mureş.

La fel de caldă se anunţă vremea şi spre nord-vest, chiar dacă se mai plimbă pe cer câţiva nori, totuşi soarele predomină şi la amiază se vor fi tot 29 de grade şi în Baia Mare şi în Oradea.

Spre sud regăsim aceleaşi temperaturi generoase, 29 de grade la Arad, Timişoara şi Deva, în condiţii de cer variabil şi fără precipitaţii peste zi. Dar în Banat vântul de sud rămâne şi miercuri alert.

Vremea este frumoasă şi în Oltenia, soarele împarte cerul cu doar câţiva nori nesemnificativi, iar la amiază termometrele indică temperaturi plăcute, de 25 de grade la Craiova şi 27 la Târgu Jiu, în timp ce la Râmnicu Vâlcea şi Drobeta Turnu Severin sunt 28. Singurul element mai semnificativ sub aspect meteo ar putea fi însă vântul, ce se menţine alert şi pe parcursul acestei zile.

Muntenia este şi ea însorită, cei câţiva nori risipiţi pe cer nu lasă strop de ploaie şi doar vântul de est încă rămâne mai sprinten. Temperaturile se avântă şi aici spre valori mai mari decât ar fi normal, maxima zilei va fi de 26 de grade la Piteşti, Ploieşti şi Buzău, 27 la Alexandria şi 28 la Giurgiu.

În Dobrogea norii lipsesc, ploile de asemenea, şi doar soarele rămâne la cârma cerului întreaga zi. Dar vântul care suflă alert dinspre mare nu lasă mercurul din termometre să se ridice prea mult, mai ales lângă ţărm. Prin urmare, la amiază vor fi 25 de grade la Tulcea, dar numai 21 la Constanţa.

Moldova se afla miercuri sub dominaţia soarelui, care se arată fără zgârcenie pe tot parcursul zilei, iar temperaturile sunt plăcute şi în această parte a ţării. La amiază vor fi 26 de grade la Focşani, la fel în Bacău şi Vaslui, în timp ce la Iaşi sau Botosani adăugăm un grad, maxima este de 27 de grade.