Vremuri demult apuse: Meserii care NU mai există. Tu ştii ce făcea un „Ceas uman”? GALERIE FOTO

Există o mulţime de job-uri în ziua de azi care nu existau acum 10, 20 sau 30 de ani - specialist în reţele sociale, developer de aplicaţii, etc - dar sunt şi meserii care au dispărut complet de pe piaţa muncii. În majoritatea cazurilor, dispariția acestor locuri de muncă poate fi atribuită progreselor tehnologice. 

RomaniaTV.net
06 apr. 2014, 14:21

Colector de popice şi bile

(w500)

Colectorii de bile şi popice erau, în general, copii angajaţi la sălile de bowling pentru a aranja pistele după fiecare utilizare. Pistele de bowling moderne au sisteme elaborate care colectează bilele și popicele, aşa că nu mai este nevoie de oameni care să facă asta manual.

Citeşte şi Meserii de care nu ai mai auzit: De la omul care sare pe saltele la bărbatul care ascute creioane

Ceasul deşteptător-uman

(w500)

„Ceasurile deşteptătoare umane” erau în principiu oameni angajaţi să îi trezească pe muncitori la timp pentru a merge la serviciu. Foloseau beţe, bâte sau mici pietre pentru a bate la uşile şi la geamurile clienţilor. 

Cele mai ciudate meserii din lume: de la istoric al pornografiei, la expert în răpire de mirese

Tăietor de gheaţă

(w500)

Tăietorii de gheață au devenit acum un lucru de domeniul trecutului. Înainte de invenţia frigiderului şi a congelatorului, oamenii tăiau gheaţa cu ferăstrăul din lacuri îngheţate. Ei o vindeau apoi persoanelor care aveau nevoie să o folosească în beciuri. Era o meserie periculoasă, şi adesea condiţiile erau extreme. 

Designerii români şi meseriile lor ciudate. Vezi care dintre ei şi-a rata cariera de medic

Radar uman

(w500)

Înainte de invenţia radarului, trupele foloseau oglinzi şi aparate acustice pentru a detecta şi canaliza sunetul motoarelor de la avioane.

„Hingher” de şobolani

(w500)

În Europa au fost angajaţi mulţi „hingheri” care să prindă şi să omoare şobolanii de pe străzi, pentru a preveni răspândirea bolilor la oameni.

Top cinci JOBURI ORIBILE

Lampagiu

(w500)

Lampagiii foloseau torţe lungi pentru a aprinde şi pentru a alimenta cu combustibil lămpile stradale – până când au fost introduse lămpile electrice.

Plutaș

plutas

Înainte de tehnologia sau infrastructura modernă pentru a transporta bușteni, plutaşii ghidau bustenii pe râuri până la zonele de prelucrare.

Centralistă

(w500)

Centralistele erau parte integrantă din reţeaua de telefonie înainte să apară tehnologia modernă să. Ele conectau apeluri de lungă distanță și făceau alte lucruri care acum se realizează digital.

Lector pentru muncitorii de la fabrică

(w500)

În general, un lector este pur și simplu cineva care citește. Cu toate acestea, ei erau de multe ori angajaţi cu bani de la muncitori pentru le citi acestora în camere mari, ca să-i distreze în timpul programului.