Vulpescu: În mod sigur, sunt şi alte contracte problematice la Hidroelectrica

Remus Vulpescu a declarat joi, la ieşirea de la DNA, că la Hidroelectrica sunt şi "alte contracte problematice", însă compania, dacă va fi administrată corect, va putea să deţină capacităţi de generare sau să desfăşoare alte activităţi în domeniul energiei în întreaga regiune, nu numai în România".

RomaniaTV.net
07 nov. 2013, 15:06
Vulpescu: În mod sigur, sunt şi alte contracte problematice la Hidroelectrica

„În mod sigur, sunt şi alte contracte problematice. În mod sigur, suntem încă departe de a fi făcut din Hidroelectrica o companie curată, o companie ce poate să-şi valorifice potenţialul. Hidroelectrica este, poate, singura companie a statului român care, astăzi, poate constitui un nucleu de dezvoltare regională în domeniul energiei. Hidroelectrica este o companie care, dacă va fi administrată corect, va putea într-un timp scurt – trei, patru, cinci ani, nu mai mult – să deţină capacităţi de generare sau să desfăşoare diverse alte activităţi în domeniul energiei în întreaga regiune, nu numai în România”, a arătat Vulpescu, după ce a fost audiat în dosarul „Mită la Hidroelectrica”.

Întrebat cu privire la calitatea lui în dosarul DIICOT ce vizează fapte de subminare a economiei naţionale, despre care a menţionat înainte de a intra la audieri, el a spus că aceasta este „de persoană care poate furniza detalii despre activitatea şi contractele Hidroelectrica”.

Remus Vulpescu a mai arătat că, cel mai probabil, dosarul DIICOT a pornit la sesizarea unei asociaţii de salariaţi din Hidroelectrica.

Joi dimineaţă, înainte de a intra la DNA, Remus Vulpescu declara că are un dosar penal instrumentat de DIICOT, deschis după ce el a hotărât intrarea în insolvenţă a companiei.

Vulpescu nu a dorit atunci să facă niciun comentariu referitor la persoanele şi acuzaţiile din dosarul DNA în care este denunţător, însă, întrebat dacă a făcut denunţul pentru a scăpa de un dosar penal întocmit pe numele său, a declarat: „Un dosar de care ştiu şi care mi-a fost încropit este un dosar de subminare a economiei naţionale, pentru că am decis, ca preşedinte al Consiliului de Administraţie la Hidroelectica, deschiderea proceduri insolvenţei la această companie care, aţi văzut, a fost bine administrată. Procedura a permis o reorganizare cu rezultate rapide şi extraordinar de bune pentru companie şi a dovedit că, atunci când statul doreşte să-şi rezolve problemele, statul poate să-şi rezolve problemele”.

Remus Vulpescu a spus că nu ştie să aibă calitatea de învinuit în dosarul de la DIICOT.

Întrebat dacă a făcut „un deal” cu anchetatorii anticorupţie pentru a scăpa de dosarul de subminare, Vulpescu a arătat că nu doreşte să comenteze „aceste imagini din filme americane”.

La DNA a venit, joi, şi ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, care a declarat, după ce a fost audiat tot în dosarul fostului său consilier Ioan Mihăilă, că nu are nicio implicare în acest caz şi că, de regulă, nu stătea la discuţii cu consilierii săi privind astfel de chestiuni.

Demnitarul nu a dorit să comenteze prezenţa sa în faţa procurorilor anticorupţie şi nici să spună ce le-a declarat acestora, precizând că nu are nicio implicare în cazul de corupţie pentru care este anchetat fostul său consilier.