Vulpescu: Solidaritatea şi respectul pentru valorile familiei nu se regăsesc în comportamentul lui Iohannis

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu consideră că plecarea parlamentarilor ACL înainte de adoptarea proiectului de amnistie fiscală pentru mame a fost susținută de Klaus Iohannis, care a dezamăgit românii prin comportamentul său lipsit de empatie, solidaritate și respect pentru valorile familiei românești.

RomaniaTV.net
27 aug. 2014, 14:12
Vulpescu: Solidaritatea şi respectul pentru valorile familiei nu se regăsesc în comportamentul lui Iohannis

„Klaus Werner Iohannis este, în ochii românilor, una dintre cele mai mari dezamăgiri de care PNL este responsabil de la ruperea USL până acum. Dincolo de cinismul maladiv pe care acesta l-a afișat recent, când a pus pe același plan investițiile în imobiliare cu fireasca grijă a părinților pentru educația copiilor lor, acesta a mers mai departe, opunându-se adoptării în Parlament a proiectului de amnistie fiscală pentru cele 12 000 de mame din România care au primit indemnizații pentru creșterea copilului, calculate în mod greșit. De prea puține ori statul și-a asumat costurile erorilor făcute de funcționarii săi. E un pas important, care pune cetățeanul pe picior de egalitate cu statul, și el trebuie, și va urmat și de alții de acest fel.

Regret că domnul Iohannis nu a vrut să înțeleagă importanța acestei măsuri, și a întors spatele mamelor care și-au pus speranțele în acest proiect. Mi se pare o lipsă gravă de etică politică gestul său de a susține plecarea din plenul Senatului a parlamentarilor ACL, acțiune pe care chiar a încurajat-o. Pentru cineva care vrea să ajungă Președintele României a plecat cu stângul, pentru că demonstrează că nu are cum sa fie președintele tuturor românilor. Populismul a fost mai puternic decât servirea interesului public.

Instituția familiei este una sacră în România, iar solidaritatea și empatia trebuie să fie o trăsătură de caracter a Președintelui țării. Din păcate, acestea nu se regăsesc și în comportamentul lui Klaus Iohannis – nici respectul pentru valorile familiei românești. Domnul Iohannis a fost preocupat cum să-și cumpere șase case și a preferat să investească în valori mercantile, în locul celor familiale. Este oare acesta un comportament acceptabil pentru un om care se recomanda drept profesor?”, a declarat Ionuț Vulpescu.