Vulpi filmate pe străzile din Bucureşti. Care este explicaţia: „Li se oferă șansa să supraviețuiască într-un mediu în care nu trebuie să vâneze”

Vulpile au ieşit la plimbare pe străzile Capitalei. Cinci animale au fost surprinse în sectorul 2 al Capitalei, mai exact în zona Baicului şi pe strada Orzari.

11 iun. 2021, 09:03
Vulpi filmate pe străzile din Bucureşti. Care este explicaţia: „Li se oferă șansa să supraviețuiască într-un mediu în care nu trebuie să vâneze”

Vulpi pe străzi. O vulpe a fost surprinsă de camerele de luat vederi cu o pisică în gură. O alta se plimbă nestingherită printre maşinile parcate. Autorităţile îşi pasează responsabilitatea de la unele la altele, iar problema animalelor pare să rămână, deocamdată, nerezolvată, informează Ştirile Pro TV

Primăria de sector, Direcţia Sanitar-Veterinară, ASPA din cadrul Primăriei Generale, Garda de Mediu, toate aceste instituţii au precizat, pentru sursa citată, că nu intră în atribuţiile lor rezolvarea problemei vulpilor şi oricum nu pot face nimic atât timp cât nu primesc sesizări de la cetăţeni.

Citeste si Cum vrea un politician să salveze Cascada Bigăr: „La baza pietrei se face o fundaţie mare de beton”

Nu este prima dată când vulpile ies la plimbare pe străzi. Şi în luna octombrie a anului trecut au putut fi văzute prin oraş. Spre deliciul privitorilor, una dintre ele traversar regulamentar, pe trecerea de pietoni, pe culoarea verde a semaforului.

Vulpi pe străzi. Care este explicaţia fenomenului

Medicul veterinar Ovidiu Roșu de la Fundația Visul Luanei a explicat, pentru Libertatea, prezenţa vulpilor în mijlocul oraşului.

În principal, vulpile au fost întotdeauna prezente. Pe măsură ce a scăzut numărul câinilor, prezența lor a început să fie percepută mai des, pentru că nu se mai ascund atât de mult ca înainte. Câinii le țineau cumva la distanță. Vulpile sunt animale de 7 kile și ușor de speriat. Au început să fie un pic mai impertinente și din cauza faptului că, din păcate, oamenii le hrănesc și în felul ăsta le încurajează să se apropie de zonele urbane.

Ele sunt animale inteligente. Dacă li se oferă șansa să supraviețuiască într-un mediu în care nu trebuie să vâneze, o să-l prefere, decât să umble prin pădure și să alerge după hrană. Le e foarte ușor să mănânce ce găsesc prin gunoaie„, spune specialistul.

Citeste si Ajutorul pentru crescătorii de animale, acordat până la sfârşitul anului. Vin subvenţii de zeci de milioane de lei de la Ministerul Agriculturii