WarGonzo: Nouă mercenari polonezi au fost ucişi de ruşi lângă Harkov. În ultimele zile două batalioane de infanterişti plătiţi ar fi trecut graniţa polono-ucraineană

În orașul Volcansk, de lângă Harkov, nouă mercenari polonezi au fost uciși de trupele ruse, a anunțat de corespondentul de război Semyon Pegov, pe canalul său de Telegram.

01 iun. 2022, 12:52
WarGonzo: Nouă mercenari polonezi au fost ucişi de ruşi lângă Harkov. În ultimele zile două batalioane de infanterişti plătiţi ar fi trecut graniţa polono-ucraineană

„Urgent. 9 mercenari polonezi au fost omorâţi lângă Volcansk. Această situaţie a fost raportată proiectului WarGonzo de către surse din prima linie din regiunea Harkov”, a scris Pegov, citat de ura.news.

Anterior, WarGonzo a transmis că două batalioane de mercenari polonezi au sosit în ultimele zile în Ucraina. Potrivit lui Pegov, mercenarii au la dispoziție patru tunuri antitanc Rapira, vehicule blindate de transport de trupe și mașini blindate americane. „Conform informațiilor noastre, două batalioane de infanterie poloneză au avansat de la Kiev și au ajuns deja la Pavlograd„, detalia corespondentul militar.

Citeşte şi Elveția i-a interzis Danemarcei să trimită vehicule blindate Ucrainei. Cum justifică veto-ul, guvernul de la Berna

Mai mult decât atât, acesta s-a lansat în speculaţia că există într-o mică măsură posibilitatea ca luptătorii să fie trupe regulate și nu mercenari angajaţi de Forțele Armate ale Ucrainei, dar cu toate acestea este dificil de verificat informațiile în acest moment, a recunoscut el.

Este ştiut faptul că Polonia oferă însă de la începutul războiului asistență militară Ucrainei şi, în plus, acum găzduiește cel mai mare exercițiu militar internațional Defender de după Războiul Rece. Pentru aceasta eveniment, 7.000 de soldaţi NATO au sosit deja în Polonia.

Citeşte şi Zelenski prezintă o situaţie de coşmar: „60-100 de soldaţi ucraineni mor zilnic pe front. De asemenea, în jur de 500 sunt răniţi”