Zelenski prezintă o situaţie de coşmar: „60-100 de soldaţi ucraineni mor zilnic pe front. De asemenea, în jur de 500 sunt răniţi”

Pe front, apărătorii ucraineni pierd 60-100 de militari pe zi, iar aproximativ 500 de soldați sunt răniți, anunţă preşedintele Volodimir Zelenski. Cea mai dificilă situație este în prezent în Donbass.

01 iun. 2022, 10:36
Zelenski prezintă o situaţie de coşmar: „60-100 de soldaţi ucraineni mor zilnic pe front. De asemenea, în jur de 500 sunt răniţi”

Într-un interviu pentru Newsmax, Volodimir Zelenski a menționat că situația cea mai dificilă este în regiunile Lugansk și sudul Donețkului. „Situația este foarte grea, între 60 şi 100 de soldați de-ai noştri sunt uciși în luptă în fiecare zi și aproximativ 500 sunt răniți în luptă. Deci, ne păstrăm liniile defensive”, a spus Vladimir Zelenski.

Preşedintele Ucrainei i-a mai spus în inetrviul acordat lui Rob Schmitt că „Dumnezeu este de partea noastră”, iar Rusia și Putin reprezintă „puterea întunecată”. „Iar Rusia nu se va opri în Ucraina, cu siguranță. Celelalte țări, fostele republici ale URSS și membrii UE – sau chiar unele state care sunt membre NATO – sunt deja amenințate”, a mai afirmat liderul de la Kiev.

Citeşte şi Consilierul şef al lui Zelenski acuză Germania că aruncă „praf în ochii” Ucrainei. „Ne alocă în total un miliard de euro, iar Rusia câştigă două miliarde pe zi. Moscova s-a îmbogăţit deja cu 200 de miliarde”

Putin nu poate câștiga, iar lumea trebuie să înceteze să-l apere pe fondul ultimelor sale „atrocități”, mai spune Zelenski, care a semnalat lipsa aplicării integrale a sancțiunilor.

Acum, este aproape izolat. Lumea continuă să-i ofere o șansă, pentru că sancțiunile nu sunt impuse complet. Există lacune, pentru că unii dintre lideri spun că Rusiei ar trebui să i se ofere o cale de ieșire„, acuză el.

Citeşte şi Biden a luat decizia care îl va înfuria pe Putin. A anunţat că va trimite Ucrainei sisteme de rachetă mai avansate