Washington DC, transformat în zonă de război. Anarhie în capitala SUA, protestatarii au vrut să ia cu asalt Casa Albă VIDEO

În capitala Statelor Unite, Washington, a fost decretată duminică stare de asediu după noi manifestaţii în apropiere de Casa Albă, a anunţat primarul oraşului, Muriel Bowser, a doua zi după o noapte marcată de revolte în mai multe localităţi din ţară.

01 iun. 2020, 04:42
Washington DC, transformat în zonă de război. Anarhie în capitala SUA, protestatarii au vrut să ia cu asalt Casa Albă VIDEO

Violenţele au continuat şi în noaptea de duminică spre luni, iar reporterii prezenţi pe teren au constatat că toate luminile în interiorul Casei Albe s-au stins încă înainte de miezul nopţii.

Interdicţia de circulaţie a intrat în vigoare „duminică, orele 23.00, până luni la orele 06.00”, a precizat Muriel Bowser pe Twitter, adăugând că a ordonat desfăşurarea Gărzii Naţionale în oraş în sprijinul forţelor de poliţie. Totuşi, protestatarii nu au respectat-o şi au acţionat cu o violenţă fără precedent chiar în faţa reşedinţei preşedintelui SUA.

Citeşte şi Imagini şocante în SUA. Un bărbat este călcat în picioare în timpul protestelor provocate de moartea lui George Floyd

Mânia de care a fost cuprinsă ţara după moartea luni la Minneapolis a unui afro-american de 46 de ani, George Floyd, sub genunchiul unui poliţist alb, a provocat tulburări însoţite de jafuri şi incendieri voluntare în acest mare oraş din nordul ţării.

Violenţele au cuprins sâmbătă seara New York, Philadelphia, Dallas, Las Vegas, Seattle, Des Moines, Memphis, Los Angeles, Atlanta, Miami, Portland, Chicago şi capitala Washington. Guvernatorii statelor respective au apelat la Garda Naţională, iar unii au decretat restricţii de circulaţie.

Imagini cu violenţele de la Washington DC, de la Casa Albă: