Washingtonul intenţionează să discute cu Putin despre scutul antirachetă

Autorităţile americane intenţionează să discute cu preşedintele ales Vladimir Putin despre performanţele scutului american antirachetă, a declarat vineri ambasadorul Statelor Unite în Rusia, Michael McFaul.

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 09:47
Washingtonul intenţionează să discute cu Putin despre scutul antirachetă

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunţat anterior că Vladimir Putin şi Barack Obama au convenit să se întâlnească în Statele Unite la scurt timp după învestirea în funcţie a preşedintelui rus. Putin a fost ales la conducerea ţării la 4 martie, iar ceremonia de învestitură este prevăzută pentru 7 mai.

Potrivit ambasadorului american, care a acordat un interviu postului de radio Vocea Americii, la sosirea lui Putin în Statele Unite partea americană vrea să aibă cu el „o întrevedere bogată în conţinut” . „Această întrevedere va avea loc independent de summitul NATO”, a declarat diplomatul american, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

Anterior, adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, a declarat că Rusia nu a decis încă dacă va participa la summitul Rusia-NATO de la Chicago şi continuă discuţiile pe această temă cu Bruxelles-ul.

Moscova vrea să fie implicată în amplasarea scutului antirachetă european şi cere garanţii juridice care să o asigure că sistemul american nu o vizează. Statele Unite refuză să ofere garanţii scrise.

Potrivit Rusiei, niciun progres nu a fost constatat în negocierile privind scutul antirachetă. De aceea formatul participării Moscovei la summitul NATO din mai 2012 de la Chicago nu a fost încă stabilit.