WhatsApp suspendă serviciul de plăţi lansat în urmă cu doar zece zile în Brazilia

La doar 10 zile de la lansare, noul serviciu de plăți pe care WhatsApp l-a lansat în Brazilia a fost suspendat de banca centrală din această țară.

RomaniaTV.net
25 iun. 2020, 06:47
WhatsApp suspendă serviciul de plăţi lansat în urmă cu doar zece zile în Brazilia

Banca centrală a Braziliei a anunțat suspendarea funcționării noului serviciu de plăți mobile pe care WhatsApp îl lansase aici pe 15 iunie, informează Profit.ro. Doar 10 zile a funcționat acesta înainte să se lovească de primele piedici majore.

Comunicatul publicat de banca centrală arată că se dorește păstrarea unui mediu propice pentru concurență pe zona plăților digitale și că aceasta nu a apucat să verifice serviciul celor de la Facebook înainte de lansare pentru a se asigura că acesta nu va afecta principiile de bază ale sistemului de plăți: rapid, sigur, transparent, ieftin și deschis.

Banca centrală a cerut principalilor parteneri ai serviciului de plăți lansat de WhatsApp, Mastercard și Visa, să suspende orice transfer făcut prin intermediul acestuia. În caz contrar, acestea vor suporta sancțiuni administrative și vor fi amendate.

Oficialii WhatsApp au oferit o replică politicoasă și diplomată, spunând că există contacte cu partenerii locali și banca centrală pentru a se aplica regulile locale și a oferi suport pentru PIX, serviciul de plăți pe care banca centrală a Braziliei urmează să-l lanseze în noiembrie.

Brazilia este a doua cea mai mare piață pentru WhatsApp, după India, și prima în care produsul Facebook și-a lansat serviciul de plăți. Acesta așteaptă încă aprobări de funcționare în alte țări, precum India și Mexic.

Serviciul de plăți prin WhatsApp se bazează pe Facebook Pay și permite utilizatorilor să trimită și să primească bani, precum și să plătească pentru produsele și serviciile companiilor. Acesta este gratuit pentru utilizatori, însă firmele trebuie să cedeze 3,99% din plățile primite.

Citeşte şi: Google îmbunătăţeşte setările de confidenţialitate. istoricul locaţiilor şi navigării va fi şters automat după 18 luni