Weekend cu soare şi 9 grade în Bucureşti. Vezi prognoza!

În prima zi de weekend, bucureştenii au parte de mai mult soare decât vineri şi, drept urmare, aşteptăm o vreme uşor mai caldă, cu o maximă termică prognozată în jur de 9 grade Celsius. Totuşi, intensificările vântului mai reduc, la nivel de percepţie, din această temperatură.

RomaniaTV.net
02 mart. 2012, 17:33
Weekend cu soare şi 9 grade în Bucureşti. Vezi prognoza!

Duminică, înnorări mai accentuate aşteptăm doar în estul ţării precum şi în Carpaţii Orientali şi Meridionali, unde pe arii restrânse vor fi precipitaţii reduse cantitativ, mai ales ninsori asociate cu vânt mai intens.

În celelalte regiuni, îndeosebi în sud şi în vest, vremea ne răsfaţă cu mai multe ore însorite şi vânt mai domnol şi doar izolat sunt câteva rafale rebele.

După o dimineaţă rece, chiar la limita gerului în depresinile intramontane, temperaturile se opresc la valori cuprinse în general între 0 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade în sudul şi în sud-vestul extrem.

Pentru Capitală, meteorologii prognozează o vreme normală pentru data din calendar. Norii acoperă doar parţial cerul, vântul nu ne supăra, iar la amiază, termometrele arată 7-8 grade Celsius.

La munte, iarna e încă prezentă. Este  înnorat, ninge slab şi viscolit, iar din când în când vântul atinge  chiar şi 90 de kilometri pe oră. În restul masivelor, vremea e mai blândă, cu cer variabil, intensificări locale de vânt şi şanse mai mici de precipitaţii. Temperaturile se opresc la minus 3 grade la Predeal, minus 2 la Sinaia şi la Păltiniş şi minus 9 la vârful Ceahlău Toaca. Duminică, mai sunt înnorari în masivele sudice şi estice unde local cad precipitaţii slabe sub formă de ninsoare. Stratul de zăpadă măsoară peste 1 metru la altitudini mai mari.