Week-end extrem în România! Se anunţă ninsori, vânt puternic şi ploi torenţiale. În Bucureşti va ninge abundent!

În acest sfârșit de săptămână, România se pregătește să facă față unui adevărat test al condițiilor meteorologice, conforme cu o prognoză care anunță ninsori, vânt puternic și ploi torențiale. Capitala nu va fi o excepție.

25 nov. 2023, 11:44
Week-end extrem în România! Se anunţă ninsori, vânt puternic şi ploi torenţiale. În Bucureşti va ninge abundent!
Week-end extrem în România! Se anunţă ninsori, vânt puternic şi ploi torenţiale. În Bucureşti va ninge abundent!

Week-end extrem în România! Meteorologii avertizează că ne aşteaptă un week-end cu schimbări drastice a vremii.

Meteorologii au emis avertizări pentru două fenomene meteorologice distincte, care vor afecta țara până la ora 18:00 duminică. Până în acest moment, aria precipitațiilor se va extinde către regiunile sudice și sud-estice, cu cantități semnificative de apă acumulată, variind între 25-30 l/mp și pe arii restrânse depășind 40-50 l/mp.

Deși inițial se anunțau ploi, meteorologii avertizează că, începând cu noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie), acestea vor evolua treptat în lapoviță și ninsoare. De asemenea, se prevede că vântul se va intensifica în special în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în zonele montane ale Carpaților Meridionali și de Curbură. Rafalele de vânt pot ajunge la 60-75 km/h, cu intervale de viscol și vizibilitate scăzută.

De asemenea, meteorologii au emis și o alertă cod portocaliu pentru viscol și vânt puternic, valabilă începând de duminică la ora 2:00 până la ora 16:00. Județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța sunt așteptate să resimtă ninsori și viscol, cu rafale de vânt de 75-85 km/h și vizibilitate scăzută sub 50 de metri.

În paralel, în zona montană a județelor Caraș-Severin și Gorj, șoferii se confruntă deja cu condiții de iarnă, iar în mai multe regiuni din țară plouă. Autostrăzile principale și drumurile naționale sunt afectate, iar conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu precauție și să se adapteze condițiilor de trafic.

Citeşte şi: ANM a actualizat prognoza meteo pentru sărbători. Cum va fi vremea de Crăciun în România, iarna vine în forţă!

În ceea ce privește Capitala, prognoza specială arată o răcire semnificativă a vremii începând de sâmbătă, cu cer înnorat, ploi și, în timpul nopții, posibile lapoviță și ninsoare. Temperaturile vor scădea sub media lunii noiembrie, cu maxime de 6-7 grade și minime în jur de 1 grad. Duminică, se așteaptă o zi rece, cu înnorări și vânt intensificat.

În fața acestei prognoze extreme, autoritățile îndeamnă cetățenii să ia măsuri de precauție, să evite deplasările neesențiale și să fie la curent cu actualizările meteorologice pentru a se adapta schimbărilor rapide ale vremii.