Weekend aglomerat pe pârtii, deşi Braşovul este în scenariul roşu. Aglomeraţie şi pe Valea Prahovei

Turiștii au luat cu asalt pârtiile în acest sfârşit de săptămână. Cel mai aglomerat este în Poiana Braşov, deși Brașovul este în scenariu roşu după ce rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns aici la 3,28 cazuri la mia de locuitori.

21 feb. 2021, 09:39

Mii de turişti au ajuns şi în acest weekend la munte în ciuda pandemiei de COVID-19 şi a restricţiilor anunţate de autorităţi în Braşov şi în mai multe staţiuni pe Valea Prahovei. Turiştii s-au aşezat încă de la prima oră la coadă la teleferic, telegondălă pentru a urca pe masivul Postăvaru.

Aglomeraţie este şi în Sinaia, pe Valea Prahovei. Sâmbătă turiştii au aşteptat zeci de minute la coadă la telefondolă pentru a urca la Cota 1400 şi către pârtiile de mare altitudine de la Cota 2000.

A fost raportat şi un incident. Din cauza unei defecţiuni tehnice, aproximativ 110 turişti aflaţi în Telescaunul Soarelui au rămas blocaţi timp de un sfert de oră. Turiştii au fost coborâţi din instalaţia după ce a fost pus în funcţiune motorul diesel, care este folosit în astfel de situaţii.

La Sinaia sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1 şi 2, Valea Soarelui 1 şi 2, Valea Dorului 1, Varianta, Varianta Furnica şi Drumul de Vară. De asemenea, instalaţia deserveşte Pârtia Nouă, care coboară de la Cota 1400, este amenajată şi deschisă.

Municipiul Braşov a reintrat de vineri în SCENARIUL ROŞU după ce rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a trecut din nou pragul de 3 la mia de locuitori. S-au închis din nou instituțiile de cultură, cinematografele, restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri.

De luni intră în scenariul roşu şi staţiunea Azuga şi în alte trei comune din judeţul Prahova, unde rata de infectare cu noul coronavirus este ridicată.

Prefectura Prahova a anunţat că restricţiile vor intra în vigoare începând de luni până pe data de 7 martie în în comuna Cosminele (3,17 cazuri la mia de locuitori), precum şi în staţiunea Azuga (1,70/1.000) şi în comunele Olari (1,58/1.000) şi Poiana Câmpina (1,81/1.000), notează Agerpres.

Citeşte şi: Petrecere oprită de polițiști la Brașov. Peste 200 de tineri petreceau într-un club