Weekendul vine cu vreme de vară. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Sfârşitul de săptămână aduce în termometre temperaturi demne de o lună de vară, maximele sărind în unele zone de 20 de grade. Totuşi, instabilitatea atmosferică îşi va spune cuvântul şi vom avea parte şi de înnorări şi ploi temporare.

RomaniaTV.net
12 apr. 2013, 14:30
Weekendul vine cu vreme de vară. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Sâmbătă, meteorologii anunţă o vreme mai caldă decât în mod obişnuit la mijloc de aprilie, cu maxime la amiază de la 13 grade pe litoral până la 25 de grade în Muntenia. Dar şi instabilitatea atmosferică îşi va spune cuvântul, şi vorbim despre înnorări şi ploi, mai ales averse însoţite trecător de descărcări electrice, în cursul zilei în vestul, centrul şi nordul ţării, iar în noaptea următoare, local şi în celelalte regiuni. Iar în zonele de deal şi de munte ploile sunt mai abundente. Nu lipsesc nici condiţiile de grindină, iar vântul suflă alert în mare parte din ţară.

Şi în Capitală sâmbătă se anunţă o zi caldă, iar soarele predomină mare parte din timp. Abia spre seară se adună norii şi lasă averse, posibil însoţite şi de descărcări electrice, însă dupa ce temperatura aerului va fi atins cele 23 de grade prognozate de meteorologi.

Duminica temperaturile mai scad putin, maximele zilei urmând să se încadreze intre 13 grade in depresiuni si 21 de grade in Lunca Dunarii, valori apropiate de cele normale pentru aceasta perioada a anului. Norii sunt prezenti inca de la inceputul zilei in nordul si centrul tarii, iar dupa-amiaza isi fac aparitia si in sud, zone in care pe alocuri vor fi averse si, trecator, descarcari electrice. In schimb la munte, la altitudini mari, de peste 1 800 m, vorbim din nou despre lapoviţa şi ninsoare, iar vantul va fi alert in mare parte din tara.

În Capitala soarele împarte cerul cu norii, iar in a doua parte a zilei apar si aversele, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul insa nu depaseste cote de moderat, iar la amiaza se inregistreaza 18…19 grade, exact valoarea normala pentru data din calendar.

Luni se mentin temperaturi potrivite pentru jumatatea lunii aprilie, de la 11…12 grade in depresiuni si in nordul Moldovei pana la 19 grade in nord-vestul tarii. Dar in sud, centru si est soarele este scump la vedere si pe alocuri inca ploua slab, iar in sud-est, ca si la munte, vantul este in continuare alert.

Săptămâna începe cu o zi cu temperaturi plăcute şi în Bucureşti, maxima urmând să ajungă până la 16…17 grade, însă sunt de aşteptat înnorari si ploi slabe, trecătoare şi un vânt ceva mai sprinten.

Pentru saptmana care urmeaza meteorologii anunta regim termic normal pentru a doua jumatate din aprilie. Marti temperaturile se incadreaza intre 13 si 20 de grade la scara intregii tari, si doar izolat si trecator mai cad cativa stropi de ploaie, iar in urmatoarele zile ploile lipsesc si vremea se mai incalzeste, in sud mai ales. Abia spre weekend revin ploile, cel mai probabil prin in nordul si nord-vestul tarii.