Weekend negru în SUA, unul dintre cele mai sângeroase din 2021. Şapte morţi şi peste 45 de răniţi, în zece împuşcături în masă

Pe măsură ce americanii continuă să iasă din izolarea impusă de coronavirus, iar statele ridică restricțiile privind adunările publice, împușcăturile continuă să afecteze această națiune, cu zece împușcături în masă consemnate în SUA începând de vineri seară.

21 iun. 2021, 19:37
Weekend negru în SUA, unul dintre cele mai sângeroase din 2021. Şapte morţi şi peste 45 de răniţi, în zece împuşcături în masă

Șapte persoane au fost ucise și cel puțin 45 au fost rănite în împuşcături în masă care au avut loc în weekend, potrivit Gun Violence Archive (GVA), citată de CNN. Printre victime se află cel puțin doi copii, un tânăr de 10 ani și un tânăr de 15 ani, a transmis poliția.

Rapoartele GVA au înregistrat până în prezent 293 de împușcături în masă în 2021. CNN definește termenul de „împușcături în masă” de la patru sau mai multe persoane împușcate, fără a include trăgătorul, iar un weekend este urmărit de vineri după-amiază până duminică noapte.

Citeşte şi Incident armat în Philadelphia: şapte persoane de culoare au fost rănite

Iată o centralizare a principalelor evenimente:

O persoană a fost ucisă și alte trei au fost rănite duminică seară în Atlantic City, New Jersey. După ora locală 18:00, ofițerii din Atlantic City au răspuns la un apel la 911 și au găsit patru bărbați răniţi prin împușcare. Toți au fost duși la spital, unde unul a murit din cauza rănilor.

Duminică dimineaţa, după ora 4, într-o suburbie a oraşului Aurora din statul Colorado, poliția a primit cel puțin 50 de apeluri, raportând împușcături trase la o celebrare a Juneteenth (sărbătoare federală care celebrează emanciparea sclavilor afro-americani). Ofițerii au găsit un bărbat care suferise răni grave şi ulterior a murit, iar alte patru victime au fost rănite, trei bărbaţi şi o femeie.

Tot duminică dimineaţă, la o petrecere Juneteenth, dar în Indiana, un bărbat de 26 de ani a fost ucis, iar alte patru persoane au fost rănite.

Două persoane au fost ucise şi patru rănite, sâmbătă, într-o parcare din Baton Rouge, Louisiana, iar în Anchorage, o femeie a fost ucisă, iar patru persoane (trei bărbaţi şi o femeie). În Oakland (California), şapte persoane au fost rănite într-un incident în apropiere de Lake Merritt, unde se adunaseră aproape 1.000 de oameni. Un tânăr de 22 de ani, din San Francisco, a murit în urma rănilor suferite.

Citeşte şi Şoc în insula Corfu, turişti francezi ucişi de un localnic. Este a patra zi consecutivă cu împuşcături, în Grecia