Weekendul vine cu vreme caldă şi temperaturi de până la 20 de grade. PROGNOZA PE TREI ZILE

Weekendul vine cu temperaturi de vară şi vreme foarte frumoasă. Totuşi, meteorologii preconizează că în noaptea de duminică spre luni, în unele regiuni din ţară, vor apărea ploile, iar de săptămâna viitoare temperaturile se vor răci, pentru a intra în mediile termice ale perioadei.

RomaniaTV.net
07 mart. 2013, 14:40
Weekendul vine cu vreme caldă şi temperaturi de până la 20 de grade. PROGNOZA PE TREI ZILE

Vineri, aerul mai cald, ce vine dinspre bazinul maditeranean, continuă să avanseze peste ţară noastră şi, drept urmare, temperaturile mai cresc puţin şi vremea devine deosebit de caldă pentru această dată în aproape toată ţara. Maximele prognozate de către meteorologi se încadrează, în general, între 7 grade în nordul Moldovei şi 19 grade în sudul Banatului. Norii acoperă cerul o bună parte a zilei şi aduc ploi, pe arii restrânse deocamdată, în vest, în nord şi în centru. În celelalte regiuni, ploile sunt doar izolat, cu şanse mai mari în sud-est. Vântul nu va avea intensificări semnificative în nicio regiune a ţării.

Şi în Capitală, vremea va fi, vineri, deosebit de caldă pentru data din calendar. Meteorologii prognozează la amiază 15, 16 grade, adică 7,8 grade peste media climatologică. Cerul se înnorează temporar, dar şansele de ploaie sunt reduse, iar vântul suflă cel mult moderat.

Sâmbătă, vremea rămâne deosebit de caldă pentru prima decada a lunii martie în aproape toată ţara. Vorbim aşadar despre maxime cuprinse în general între 6, 7 grade în nordul Moldovei şi 20 grade în Lunca Dunării. În vestul, în centrul şi nordul ţării, norii acoperă cerul aproape întreaga zi şi aduc ploi pe arii extinse. Izolat, ploile vor fi chiar mai însemnate cantitativ. În celelalte regiuni se înnorează temporar, iar ploile sunt mai puţine, dar şi reduse cantitativ. Vântul suflă cel mult moderat.

Vreme deosebit de caldă va fi şi pentru bucureşteni în prima zi de weekend, adică la amiază vor fi în jur de 18 grade, cu 10 grade peste normalul termic al datei din calendar. Cerul va fi temporar noros, dar şansele de ploaie nu sunt prea mari, ploaia ar putea ajunge totuşi în Capitală în noapte de sâmbătă spre duminică.

Duminică ne vom bucura tot de vreme deosebit de caldă, cu excepţia regiunilor din nordul ţării, unde temperaturile scad uşor. Meteorologii prognozează de la 4, 5 grade în nordul Moldovei, valori normale pentru această perioadă şi 20, poate chiar 21 grade în sudul Munteniei, adica vor fi şi valori cu aproximativ 10 grade peste cele normale. Norii aducători de ploi pe arii extinse rămân peste vestul, centrul şi nordul ţării. Trecător la munte, dar în noaptea de duminică spre luni şi în nordul Moldovei, precipitatiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. În celelalte regiuni, norii acoperă cerul din când în când şi lasă doar ploi locale. Vântul se intensifică temporar, mai ales în primele ore ale zilei.

Şi în Capitală, săptămâna se încheie tot cu vreme deosebit de caldă. Meteorologii anunţă maxime de 19, poate chiar 20 grade, chiar dacă norii se adună pe cer o bună parte a zilei şi, trecător, va ploua. Vântul devine mai alert în primele ore ale zilei.

Vremea se răceşte luni, mai ales în nord şi în centru, în timp ce în sud e încă semnificativ mai cald decât ar trebui şi vorbim despre maxime de la doar -2 grade în nordul Moldovei până la 17, 18 grade în Lunca Dunării. Precipitaţii cu caracter local vor fi în toate regiunile, predomină ploile, dar la munte şi în nordul Moldovei sunt semne de iarna târzie, adică lapoviţă şi ninsoare. Răcirea vremii continuă săptămâna viitoare şi se accentuează astfel încât joi sunt condiţii ca la amiază să avem parte doar de valori termice mai mici de 10 grade. Temporar, vor cădea precipitaţii în majoritatea zonelor.