Wess Mitchell s-a întâlnit cu Liviu Dragnea

Publicat: Marţi, 19 Iunie 2018 11:33 // Actualizat: Marţi, 19 Iunie 2018 12:31 // Sursa: romaniatv.net

Wess Mitchell, adjunctul secretarului american de stat pentru probleme europene și eurasiatice, s-a întâlnit, luni și cu liderul PSD, Liviu Dragnea, dar întâlnirea nu a avut un caracter oficial.

Ambasada SUA a confirmat că Wess Mitchell ”s-a întâlnit cu o serie de oficiali români, inclusiv cu președintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea”. Biroul de presă al ambasadei SUA mai arată că ”nu facem public conținutul discuțiilor diplomatice”, scrie G4Media.ro.

Nu este clar ce au discutat cei doi. Potrivit unor surse, unul dintre subiectele abordate ar putea fi legea off-shore, amânată de patru luni în Camera Deputaților, iar luni a suferit o nouă amânare.

Oficialul american a subliniat la Facultatea de Drept despre importanța luptei anticorupție și declara că ”nu sunteți singuri în lupta împotriva corupției, vrem ca România să continue pe acest drum, nu vrem să faceți niciun pas înapoi”. În acelaşi timp, în Parlament majoritatea PSD-ALDE vota în mare viteză în Parlament modificările la Codul de Procedură Penală.

Instanţa supremă a amânat pentru 21 iunie pronunţarea soluţiei în dosarul DGASPC în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de fapte de corupţie alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodana.

Citeşte şi: Declaraţie comună România - SUA: Statele Unte își exprimă dorința de a continua cooperarea cu guvernul român

Vicepremierul Ana Birchall a solicitat, marţi, în cadrul întrevederii avute la Palatul Victoria cu Wess Mitchell, asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat al SUA, sprijinul părţii americane pentru aderarea României la programul Visa Waiver şi a mulţumit pentru sprijinul Statelor Unite în privinţa candidaturii ţării noastre pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Ana Birchall a salutat eforturile comune ale României şi Statelor Unite ale Americii care au permis organizarea celei de a VI-a sesiuni a Reuniunii anuale la nivel politic de Dialog Strategic România - SUA.

"Aprofundarea cooperării noastre bilaterale are un rol determinant în asigurarea securităţii şi stabilităţii în regiunea Europei Centrale şi de Est, îndeosebi în domeniile energiei, transportului şi infrastructurii digitale. Reuniunea anuală la nivel politic de Dialog Strategic România - SUA reprezintă o excelentă oportunitate de a ne coordona pe principalele teme de interes comun ale Parteneriatului strategic", a declarat Ana Birchall, citată în comunicat.

Totodată, viceprim-ministrul a subliniat interesul părţii române pentru identificarea şi desfăşurarea de noi proiecte comune, care să contribuie la dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului strategic cu SUA, punctând în acest sens potenţialul ridicat pe care îl oferă domeniile "energetic, digital şi al industriei de film".

Ea a menţionat, de asemenea, atenţia deosebită pe care partea română o acordă cooperării şi coordonării cu partea americană pe teme de interes comun.

"Viceprim-ministrul Ana Birchall a solicitat sprijinul părţii americane pentru aderarea României la programul Visa Waiver şi a mulţumit pentru sprijinul Statelor Unite ale Americii în privinţa candidaturii României pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică", precizează comunicatul Guvernului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Guvern Liviu Dragnea PSD SUA Wess Mitchell
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
29 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H