WhatsApp anunţă că va introduce o nouă opţiune importantă

Dezvoltatorii aplicaţiei de mesagerie WhatsApp au anunţat că vor introduce opţiunea de conectare a două telefoane mobile pe acelaşi cont, ceea ce până acum nu era posibil.

01 oct. 2021, 09:55
WhatsApp anunţă că va introduce o nouă opţiune importantă

Deși în prezent aplicația oferă deja suport multi-device, modul de implementare este foarte restrictiv, fiind posibilă asocierea unui dispozitiv secundar doar prin interfața WhatsApp Web, WhatsApp Desktop, sau cu ajutorul unui smart display din seria Facebook Portal.

Pentru a putea folosi Whatsapp în continuare, utilizatorul este dependent de smartphone-ul pe care este instalat serviciul. Acest lucru nu se va mai întâmpla odată cu noile zvonuri apărute, potrivit cărora, actualizarea numită multi-device 2.0 va oferi utilizatorilor exact ce-și doreau mai mult: posibilitatea dea seta același cont pe un al doilea smartphone, finalizând autentificarea pe telefonul principal.

Potrivit go4it.ro, informația este susținută cu o captură de ecran, presupusă a fi ecranul de întâmpinare afișat la asocierea celui de-al doilea smartphone. În momentul în care dispozitivul este conectat, pare să descarce arhiva de mesaje la fel ca la conectarea prin WhatsApp Web pe PC sau tabletă, mai precizează sursa citată.

Mai mulţi utilizatori îşi vor pierde accesul la WhatsApp şi alte aplicaţii din 30 septembrie

Pe lângă beneficiile noii opțiuni anunțate de WhatsApp, utilizatorii au primit și o veste proastă. Mai exact, începând cu joi, 30 septembrie, mai multe telefoane, laptopuri și alte dispozitive vor rămâne fără internet.

Situația se datorează expirării unui certificat digital care este utilizat, în general, pentru a verifica securitatea conexiunilor la internet. Astfel, unele modele mai vechi de iPhone, computere, console, dar și multe alte dispozitive depind de certificatul digital.

Citeşte şi: Modelul matematic de transmitere a coronavirusului. Cum poate fi ţinută sub control pandemia