WhatsApp anunţă schimbări de la 1 noiembrie. Probleme pentru smartphone-urile Android mai vechi de 10 ani

WhatsApp anunţă schimbări de la 1 noiembrie. Aplicaţia nu va mai putea fi utilizată pe smartphone-urile Android care utilizează versiunea 4.0 a sistemului de operare. Motivul este acela că sunt foarte vechi, adică au peste 10 ani.

13 oct. 2021, 11:34
WhatsApp anunţă schimbări de la 1 noiembrie. Probleme pentru smartphone-urile Android mai vechi de 10 ani
WhatsApp anunţă schimbări de la 1 noiembrie

WhatsApp anunţă schimbări de la 1 noiembrie. Aplicaţia nu va mai funcţiona pe smartphone-urile Android oprite la versiunea 4.0 a sistemului de operare (dar de la 4.1 în sus nu vor fi probleme).

WhatsApp anunţă schimbări de la 1 noiembrie

Sistemul 4.0 este cel cunoscut sub numele de Ice Cream Sandwich şi Google, fiind prezentat pe 19 octombrie 2011, adică exact 10 ani.

Telefoanele care deţin această versiune considerate sunt foarte vechi. Pentru cei care au unul de acest fel, WhatsApp şi-a informat deja utilizatorii: „Vă invităm să treceţi la un dispozitiv acceptat”. Nu doar pentru a ţine pasul cu vremurile, ci şi din punct de vedere al securităţii IT.

Citeşte şi: Concurenţa WhatsApp a profitat din plin de problemele aplicaţiei. 70 de milioane de utilizatori şi-au deschis cont pe Telegram, în doar şase ore

WhatsApp introduce o nouă opţiune importantă

Dezvoltatorii aplicaţiei de mesagerie WhatsApp au anunţat că vor introduce opţiunea de conectare a două telefoane mobile pe acelaşi cont, ceea ce până acum nu era posibil.

Deși în prezent aplicația oferă deja suport multi-device, modul de implementare este foarte restrictiv, fiind posibilă asocierea unui dispozitiv secundar doar prin interfața WhatsApp Web, WhatsApp Desktop, sau cu ajutorul unui smart display din seria Facebook Portal.

Pentru a putea folosi Whatsapp în continuare, utilizatorul este dependent de smartphone-ul pe care este instalat serviciul. Acest lucru nu se va mai întâmpla odată cu noile zvonuri apărute, potrivit cărora, actualizarea numită multi-device 2.0 va oferi utilizatorilor exact ce-și doreau mai mult: posibilitatea dea seta același cont pe un al doilea smartphone, finalizând autentificarea pe telefonul principal. (Citeşte AICI mai multe detalii)