WhatsApp anunţă schimbări legate de gestionarea datelor personale

WhatsApp revine cu o nouă notificare privind gestionarea datelor personale, după ce milioane de utilizatori au trecut la Signal sau Telegram. Reamintim că la începutul anului WhatsApp anunţa partajarea datelor cu Facebook.

19 feb. 2021, 10:40
WhatsApp anunţă schimbări legate de gestionarea datelor personale
WhatsApp anunţă schimbări legate de gestionarea datelor personale

WhatsApp revine cu o notificare , la mai bine de o lună de când a declanşat exodul propriilor utilizatori,  legată de schimbările pe care le va face în modul în care sunt gestionate datele personale, însă, mult mai “prietenoasă” de data aceasta.

După ce milioane de utilizatori au trecut la Signal ori Telegram, din cauza notificării afişate la începutului primei luni a anului privind partajarea datelor personale cu Facebook, WhatsApp vine acum cu o nouă notificare.

Aceasta începe prin a le explica utilizatorilor că discuţiile dintre ei sunt criptate şi că nici textele, nici comunicările audio-video nu pot fi citite, ascultate sau urmărire de WhatsApp ori Facebook.

Într-un al doilea ecran al aceleiaşi notificări, WhatsApp explică cum vor fi procesate de Facebook doar datele personale rezultate din relaţiile cu business-urile (comenzi, cumpărături, suport tehnic etc.) Discuţiile dintre utilizatori şi companii nu sunt criptate, potrivit News.ro. 

Notificarea va fi afişată tuturor utilizatorilor WhatsApp pe parcursul următoarelor săptămâni. Aceasta însoţeşte schimbările din modul în care sunt gestionate datele personale ale utilizatorilor, ca urmare a introducerii unor funcţii de comerţ electronic, disponibile acum doar în anumite ţări, precum Brazilia şi India.

Facebook va folosi datele generate de comunicarea dintre utilizatori şi companii pentru targetarea cu reclame. Prin funcţiile de shopping din WhatsApp, Facebook va şti mai bine ce-şi doresc să cumpere utilizatorii şi le va servi reclame în consecinţă.

Noua politică ar fi trebuit să intre în vigoare din 8 februarie, însă, din cauza reacţiei potrivnice a utilizatorilor, aparent o surpriză pentru WhatsApp, s-a decis amânarea implementări acestora până pe 15 mai.

Citeşte şi Prima instituţie din România care renunţă la aplicaţia WhatsApp. Care este motivul

WhatsApp va introduce o nouă funcţie

Utilizatorii aplicaţiei nu vor mai rata niciun mesaj. Serviciul de mesagerie mobilă va introduce o nouă funcţie, care permite citirea mesajelor mai târziu. În timp ce utilizatorii continuă să se concentreze asupra confidenţialităţii şi noilor termeni, a căror acceptare a fost amânată până pe 15 mai, WhatsApp propune noi caracteristici. Cea mai recentă idee este un instrument care va permite chiar şi celor mai distraţi să nu rateze niciun mesaj.

Funcţia, care, după toate probabilităţile, va fi numită „Citeşte mai târziu”, va permite marcarea mesajelor pentru a fi citite ulterior. Aplicaţia va trimite un memento, amintindu-le utilizatorilor de mesajele de citit.

Citeşte şi WhatsApp a pierdut milioane de clienţi în ultimele săptămâni, din cauza politicilor de confidenţialitate. Cine a avut de câştigat

Aplicaţia ar fi utilă mai ales pentru acele persoane care fac parte din grupuri în care conversaţiile sunt foarte active. Această funcţie ar oferi posibilitatea de a citi calm toate mesajele din urmă, după un simplu memento.

Conform WABetaInfo, funcţia nu este încă disponibilă, dar va apărea în curând.

Pentru a putea fi folosită, trebuie selectat chatul dorit şi apăsat până se deschide meniul dedicat. În acest moment, putem alege opţiunea „Citiţi mai târziu”, ceea ce va permite salvarea mesajele pentru a fi citite ulterior.


loading...
Partenerii noștri