WhatsApp împiedică utilizatorii să mai facă înregistrări sau capturi de ecran

Utilizatorii WhatsApp nu vor mai putea să facă înregistrări sau capturi de ecran în aplicație. Măsura a fost luată datorită politicii de protejare a confidențialității utilizatorilor.

05 oct. 2022, 20:02
WhatsApp împiedică utilizatorii să mai facă înregistrări sau capturi de ecran

Cei ce folosesc aplicația WhatsApp nu vor mai putea face capturi de ecran pentru mesajele temporare de tip „view once” la imagini și videoclipuri, pentru protejarea confidențialității utilizatorilor.

Așadar, atunci când utilizatorii au activată opțiunea „view once”, înregistrarea de ecran, și captura al acestuia, vor fi blocate. Totuși, capturile se vor putea face deoarece noua funcție este limitată la imaginile și videoclipurile temporare.

Citește și: Veste proastă pentru utilizatorii WhatsApp. Dispozitivele care nu vor mai putea rula aplicaţia de luna viitoare

„Nu este posibil să transmiteți, să exportați sau să salvați imagini și videoclipuri de tip view once, dar destinatarul poate totuși să facă o fotografie utilizând un dispozitiv mobil secundar pentru a obține mesajul dumneavoastră de tip view once, așa că aveți grijă când îl trimiteți”, explică WABetaInfo.

Funcția este disponibilă în versiunea beta

Momentan, funcția a fost lansată și este disponibilă doar pentru cei care folosesc o versiune beta actualizată a TestFlight și o să fie în următoarele săptămâni implementată pentru mai mulți utilizatori.

Când un utilizator va încerca să facă o captură de ecran, aceasta va deveni complet negru. De asemenea, expeditorul nu va primi o notificare când utilizatorul va încerca să facă o captură de ecran sau o înregistrare.

Citește și: Noi modificări pentru utilizatorii de WhatsApp! Apare o nouă funcție utilă pentru toată lumea