Noi modificări pentru utilizatorii de WhatsApp! Apare o nouă funcție utilă pentru toată lumea

WhatsApp vine cu noi modificări pentru utilizatori. Aplicația lansează noi funcții de confidențialitate, ca urmare a cererilor venite de la useri. Practic, aceștia vor putea să vadă cine din agenda lor este online și cine nu, iar dacă părăsesc un grup, ei pot alege ca cei din grup să nu fie notificați.

09 aug. 2022, 13:02
Noi modificări pentru utilizatorii de WhatsApp! Apare o nouă funcție utilă pentru toată lumea

WhatsApp va permite utilizatorilor să arate că sunt online doar anumitor persoane din lista lor de contacte. E posibil ca doar cei mai apropiați să vadă acest lucru.

De asemenea, cât de curând va fi introdusă o altă funcție, cea prin care utilizatorii vor putea alege să părăsească un grup fără ca userii din acel grup să fie notificați de acest lucru. Este ceea ce se numește un „Irish Goodbye”, adică acțiunea de a pleca de la un party fără a-ți lua „la revedere” de la nimeni.

Este o funcție utilă, fiindcă sunt cazuri în care un om care părăsește un grup, probabil dezamăgit, sătul sau furios, este apoi „descusut” în privat de alții de ce a făcut asta.

O altă funcție este în teste și va fi introdusă și ea până la urmă: un mod de a bloca userii din a face print-screen la așa-numitele mesaje de tip „view once”. Acestea sunt poze sau clipuri video care dispar după ce destinatarii le deschid o singură dată, apoi le închid. După închiderea acestor fișiere media, destinatarii nu le mai văd în conversațiile respective și nici nu le mai pot accesa din nou.

Mai mult, se mărește și intervalul de timp în care utilizatorii de WhatsApp pot șterge mesajele pe care le-au trimis unei persoane. Utilizatorii vor putea să şteargă mesajele chiar și după două zile de la trimitere. Limita până acum era de o oră.

Nouă perioadă de graţie din WhatsApp se aplică atât mesajelor private, cât şi celor trimise pe grupuri. Pentru converstiile cu mai mulți participanți, WhatsApp lucrează la o funcţie care va permite administratorilor să şteargă mesajele membrilor unui grup. Noua modificare aduce schimbări de creşte până la două zile şi 12 ore sau 60 de ore în total.

Citește și WhatsApp introduce o nouă funcţie. Surpriză mare pentru utilizatori

Citește și WhatsApp nu va mai funcţiona de marţi pe aceste telefoane. Sunt vizate şi mai multe modele iPhone