Lovitură de teatru. Aplicaţia WhatsApp, INTERZISĂ femeilor în Cecenia

Liderul cecen Ramzan Kadîrov le-a cerut bărbaţilor din Cecenia să îşi împiedice soţiile să mai folosească aplicaţia WhatsApp, după scandalul pe tema căsătoriei forţate a unei minore cu un comandant de poliţie, care s-a răspândit prin intermediul serviciului de mesagerie.

21 mai 2015, 08:57
Lovitură de teatru. Aplicaţia WhatsApp, INTERZISĂ femeilor în Cecenia

„Încuiaţi-le, nu le lăsaţi să iasă şi atunci nu vor posta nimic”, a afirmat Kadîrov, care a aprobat anterior căsătoria unui comandant de poliţie cu o fată de 17 ani, deşi era deja căsătorit, iar legislaţia rusă nu permite poligamia, scrie observator.tv.

Citeşte şi Facebook pregăteşte o schimbare importantă pentru aplicaţia Messenger

„Încetaţi. Purtaţi-vă ca cecenii. Onoarea familiei este cel mai improtant lucru. Nu scrieţi astfel de lucruri. Bărbaţi, ţineţi-vă femeile departe de WhatsApp”, a declarat el la un post local de televiziune.

Citeşte şi Facebook face motor de căutare care să concureze cu Google

Ulterior, şeful său de cabinet, Magomed Daudov, a propus legalizarea poligamiei în Cecenia, o republică rusă în care majoritatea cetăţenilor sunt musulmani. „Totul trebuie să fie în conformitate cu sharia (legea islamică). Dar dacă un bărbat poate suporta mai mult de o soţie, de ce nu?”, a declarat acesta.