WhatsApp lansează Channels, un feed echivalent cu Facebook sau Twitter. Unde e disponibil deja

Meta a anunțat lansarea Channels, produs disponibil pe platforma de mesagerie WhatsApp. În acest fel, utilizatorii pot vizualiza propriile postări, exact ca pe Facebook sau Twitter.

13 sept. 2023, 23:15
WhatsApp lansează Channels, un feed echivalent cu Facebook sau Twitter. Unde e disponibil deja

WhatsApp lansează Channels, un feed echivalent cu Facebook sau Twitter. Channels e disponibil, în momentul de față, în 150 de țări, conform unui comunicat de presă al Meta.

Meta nu a dezvăluit încă care sunt țările vizate.

În țările unde a fost lansat produsul, utilizatorii de WhatsApp pot să urmărească un cont care oferă un canal, iar ulterior să vizualizeze mesajele postate într-o secțiune separată de comunicările obișnuite de pe platformă.

Citește și Ce spune despre tine modul în care scrii pe WhatsApp. Ce înseamnă dacă trimiți multe mesaje scurte, unul după altul

Așa cum se întâmplă pe rețele sociale precum Twitter sau Facebook, utilizatorii pot avea reacții la mesaje prin comentarii sau emoticoane.

Meta subliniază confidențialitatea Channels, deoarece niciun utilizator WhatsApp nu poate ști ce canale urmărește un alt cont.

De asemenea, platforma permite administratorilor unui canal să refuze, fără justificare, să permită unui utilizator să urmărească conținutul produs de acesta.

Deocamdată, crearea unui canal este limitată la anumiți utilizatori, dar Meta intenționează să deschidă această facilitate pentru toate conturile „în lunile următoare”.

Meta caută în mod regulat să ofere noi funcționalități pe platformele sale existente și chiar noi rețele, urmând exemplul Threads, concurentul X lansat la începutul lunii iulie.

Citește și WhatsApp lansează o nouă funcție! Utilizatorii vor putea trimite și primi mesaje video înregistrate, de cel mult 60 de secunde

WhatsApp lansează o nouă funcție! Utilizatorii vor putea trimite și primi mesaje video înregistrate, de cel mult 60 de secunde

WhatsApp anunță că va lansa o nouă funcție. Utilizatorii din întreaga lume vor putea trimite mesaje video înregistrate, ca alternativă la cele audio sau scrise.

Utilizatorii WhatsApp vor putea să trimită mesaje video înregistrate, cu o lungime de cel mult 60 de secunde.

Potrivit reprezentanților companiei, trimiterea mesajelor video se va face într-un mod similar cu expedierea mesajelor audio. Concret, apăsarea butonul de trimis mesaje face trecerea între modul audio şi cel video. Înregistrarea audio sau video se face la fel, prin ţinerea apăsată a butonului. Această nouă funcție este de fapt o copiere a modului în care Telegram a implementat în urmă cu câţiva ani aceeaşi funcţionalitate.

Mesajele video vor fi redate fără sunet în mod implicit, iar utilizatorul va trebui să activeze manual sunetul pentru a auzi mesajul.

În următoarele săptămâni, noua facilitate va fi disponibilă tuturor celor peste două miliarde de utilizatori WhatsApp.