WhatsApp nu mai funcționează! Europa, Asia și Australia sunt afectate de eroarea aplicației de mesagerie

Aplicația WhatsApp a încetat să mai funcționeze în această dimineață în mai multe țări europene. Platforma de mesagerie a încetat să funcționeze în urmă cu câteva ore.

25 oct. 2022, 11:07
WhatsApp nu mai funcționează! Europa, Asia și Australia sunt afectate de eroarea aplicației de mesagerie

În urmă cu câteva ore aplicația WhatsApp a încetat să mai funcționeze. Eroarea a început în alte țări din Europa și a ajuns și în România. Inițial, utilizatorii nu puteau trimite mesaje în nicio conversație de grup, iar acum nici mesajele individuale nu ami pot fi trimise.

Este afișată doar pictograma ceasului, care indică că mesajul nu a fost încă trimis. Mai mulți utilizatori din țări din întreaga lume, precum Australia, Singapore, Italia, Malaezia, Georgia, Cipru și Olanda au sesizat aceeași problemă.

„Web-ul nu funcționează, chat-ul de grup nu funcționează. Chatul individual a încetat să funcționeze acum 5 minute. Acum arată doar ceasul. Înainte de aceasta, doar chat-ul de grup era așa, în timp ce chatul individual nu avea nicio indicație că persoana a primit sau citit mesajul. Acum, atât individual, cât și în grup, arată doar ceasul”, a scris un internaut pe o altă rețea de socializare.

Citește și: WhatsApp împiedică utilizatorii să mai facă înregistrări sau capturi de ecran

Eroarea a apărut la o lună după ce Whatsapp a anunțat că aplicația nu va mai funcționa pe aniumite modele de telefoane mobile. Aplicația avertiza că începând cu luna octombrie aceasta nu va mai funcțina pentru utilizatorii care nu pot actualiza WhatsApp la cea mai nouă versiune.

Modificările majore aduse de către celebra platformă îi determină pe utilizatori să instaleze noi actualizări, astfel că modelele mai vechi de telefoane nu vor mai fi compatibile cu acestea.

Începând cu data de 24 octombrie, WhatsApp a devenit indisponibil pe anumite dispozitive mobile, deoarece compania a declarat că aceasta nu mai poate funcționa pe telefoanele mai vechi din cauza unui nou sistem de operare. Sistemele de operare mai noi pot fi acceptate doar pe anumite modele, astfel că o parte dintre utilizatori nu vor mai putea utiliza serviciul aplicației.

Citește și: Veste proastă pentru utilizatorii WhatsApp. Dispozitivele care nu vor mai putea rula aplicaţia de luna viitoare

Iată pe ce telefoane nu va mai funcționa WhatsApp

  • iPhone SE, 6S și 6S Plus;
  • Samsung: Samsung Galaxy Trend Lite, Galaxy Ace 2, Galaxy Trend II, Galaxy SII, Galaxy S3 mini, Galaxy Xcover 2 și Galaxy Core;
  • LG: Lucid 2, Optimus F7, Optimus F5, Optimus L3 II Dual, Optimus F5, Optimus L5, Optimus L5 II, Optimus L5 Dual, Optimus L3 II, Optimus, L7, Optimus L7 II Dual, Optimus L7 II, Optimus F6, Enact, Optimus L4 II Dual, Optimus F3, Optimus L4 II, Optimus L2 II, Optimus Nitro HD and 4X HD și Optimus F3Q;
  • ZTE: ZTE Grand S Flex, ZTE V956, Grand X Quad V987 și Grand Memo;
  • Huawei: Huawei Ascend G740, Ascend D Quad XL, Ascend Mate, Ascend D1 Quad XL, Ascend P1 S and Ascend D2;
  • Sony: Sony Xperia Miro, Sony Xperia Neo L, Xperia Arc SAlcatel One Touch Evo 7;
  • Alte branduri: Archos 53 Platinum, UMi X2, HTC Desire 500, Caterpillar Cat B15, Wiko Cink Five, Wiko Darknight, Lenovo A820, Faea F1, THL W8.