WhatsApp nu va mai funcţiona pe milioane de telefoane. Verifică dacă eşti afectat

În luna decembrie, milioane de utilizatori ai aplicației WhatsApp vor avea nevoie să treacă la cea mai recentă versiune, dacă vor să continue să o folosească.

02 dec. 2016, 11:09
WhatsApp nu va mai funcţiona pe milioane de telefoane. Verifică dacă eşti afectat

Reprezentanții celei mai populare aplicație de mesagerie, cu peste un miliard de utilizatori din toată lumea, au anunțat că, la finalul anului 2016, aplicația nu va mai funcționa pe unele telefoane, conform Mirror. Astfel, WhatsApp nu va mai funcționa pe dispozitivele iPhone3G – a doua generație de iPhone, lansat, în 2009.

Mai important, aplicația nu va mai funcționa pe dispozitivele care folosesc iOS 6. Asta înseamnă că orice dispozitiv iPhone 4, 4S și 5, care nu a ajuns la cea mai recentă versiune de iOS, va avea probleme.

Aceeași mențiune este valabilă și pentru dispozitivele iPad. Și pentru utilizatorii de sistem Android există avertizări. Sistemele Android 2.1 și 2.2 nu vor mai fi compatibile cu WhatsApp, de la finalul anului 2016.

WhatsApp e una dintre cele mai utilizate aplicaţii de pe telefoanele mobile. Totuşi, specialiştii lansează un avertisment de ultimă oră care trebuie luat în seamă imediat. Aplicaţia a introdus săptămâna trecută apelarile video în serviciile sale, iar utilizatorii îl pot accesa indiferent de sistemul de operare: Android, iPhone sau Windows. Tot ceea ce trebuie să faci este să actualizezi aplicaţia celei mai noi versiuni.

De când a fost lansat serviciul respectiv, au fost zvonuri conform cărora escrocii îl pot folosi în favoarea lor pentru a fura informaţiile personale ale oamenilor. Dacă ţi se cere că „activezi” apelurile video cu ajutorul unui website, nu accepta. Acel link te va redirecţiona către un site fals care poartă coduri şi virusuri menite să descarce toate detaliile personale, urmând a fi folosite în scopuri ilegale: fraude şi furturi de identitate.

După ce termini de instalat versiunea, vei primi o notificare prin care să-ţi inviţi toţi prietenii şi astfel, virusul să ajungă la cât mai multe persoane. Escrocheria a fost descoperită în multe ţări, iar Ministerul Informaţiilor, Tehnologiei şi Telecomunicaţiilor din Pakistan a dat o declaraţie în acest sens şi a avertizat populaţia să nu acceseze linkul respectiv: „Având în vedere popularitatea pe care o are WhatsApp în rândul utilizatorilor, este important ca utilizatorii pakistanezi să fie conştienţi de această manevră în aşa fel încât să ia imediat măsuri şi să reducă expunerea la consecinţele protecţiei datelor personale.”, potrivit indy100.com.