William Brânză: Am declansat iniţiativa cetăţenească pentru organizarea uni referendum privind gazele de şist

Candidatul la alegerile prezidenţiale al Partidului Ecologist Român William Brînză a declarat joi că a declanşat o iniţiativă cetăţenească pentru organizarea unui referendum privind exploatarea gazelor de şist, transmite Agerpres.

09 oct. 2014, 15:45
William Brânză: Am declansat iniţiativa cetăţenească pentru organizarea uni referendum privind gazele de şist

‘Astăzi (n.red.- joi) am declanşat o iniţiativă cetăţenească pentru organizarea unui referendum privind exploatarea gazelor de şist. Săptămâna trecută am anunţat că am trimis preşedintelui României dorinţa lui William Brînză şi a PER ca pe data de 16 noiembrie să organizeze un referendum privind problema gazelor de şist. Până astăzi, Administraţia Prezidenţială nu a dat niciun răspuns, fapt pentru care am declanşat această iniţiativă. Pentru aceasta trebuie să strângem 500.000 de semnături, apoi în baza legii se organizează referendum. Prin militanţii partidului, prin ONG- uri sper să strângem cât mai repede aceste semnături, dar, din păcate, nu cred că vom fi gata la data alegerilor din turul doi’, a spus Brînză într-o conferinţă de presă.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, candidatul PER şi-a lansat programul prezidenţial intitulat ‘Pentru o Românie în viitor’, program care merge pe trei paliere mari: stabilitate, dezvoltare durabilă şi consolidarea statului de drept.

‘Când vorbesc de starea de stabilitate pornesc de la auditarea statului, adică auditarea fiecărei instituţii în parte. Cred că preşedintele are obligaţia să ştie şi să cunoască starea fiecărei instituţii a statului pentru a putea propune diverse modificări. Când vorbesc de consolidarea statului de drept mă refer strict la separarea puterilor în stat. Astăzi Legislativul şi Executivul au de multe ori interferenţe care nu ajung să dea soluţii în beneficiul cetăţeanului. Când mă refer la consolidarea statului de drept mă refer şi la îndepărtarea găştilor care scurtcircuitează de fiecare dată statul şi cetăţeanul. Voi fi un preşedinte pro-activ şi prioritatea mea va fi totdeauna cetăţeanul’, a încheiat Brînză.