William Hurt a murit! Actorul laureat cu Oscar s-a stins înainte de ziua sa de naştere

Actorul William Hurt a murit, duminică, la vârsta de 71 de ani. Vestea tragică a fost anunţată de familia îndrăgitului artist.

14 mart. 2022, 00:06
William Hurt a murit! Actorul laureat cu Oscar s-a stins înainte de ziua sa de naştere

E doliu la Hollywood, după ce William Hurt a murit. Actorul celebru pentru peliculele “Kiss of the Spider Woman,” “Children of a Lesser God” sau “Broadcast News” s-a stins din viaţă la vârsta de 71 de ani.

William Hurt suferea de cancer de prostată care se extinsese la oase, încă din anul 2018.

„Cu mare tristețe, familia Hurt deplânge trecerea în neființă a lui William Hurt, tată iubit și actor premiat cu Oscar, pe 13 martie 2022, cu o săptămână înainte de a împlini 72 de ani”, a declarat fiul actorului, William.

„A murit liniștit, în mijlocul familiei, din cauze naturale. Familia solicită intimitate în acest moment”, au mai precizat apropiaţii, conform New York Post.

Citeşte şi: Dan Puric, dezvăluiri despre colaborarea cu Securitatea: „Am grad de locotenent-colonel, la 17 ani am semnat”

William Hurt a murit! Filmele pentru care era cunoscut

Actorul William Hurt a câştigat premierul Oscar pentru interpretarea sa din filmul „Kiss of the Spider Woman” din 1985 . El a fost nominalizat la patru premii Oscar de-a lungul lungii sale cariere, obținând două nominalizări pentru cel mai bun actor pentru „Broadcast News” și „Children of a Lesser God” și un rol secundar în „A History of”. Violență.”

William Hurt s-a născut la 20 martie 1950, la Washington, DC. Mama lui, Claire Isabel, lucra la Time Inc., iar tatăl său Alfred Hurt (1910–1996), a fost un birocrat de carieră, care lucra pentru Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Departamentul de Stat. Părinții săi s-au despărțit, iar mama sa s-a recăsătorit cu Henry Luce al III-lea, fiul editorului revistei Time Henry Luce.

Hurt a continuat să urmeze Universitatea Tufts, unde a studiat teologia, înainte de a se muta la Juilliard pentru a studia actoria. După ce a apărut pe scenă, Hurt și-a asigurat un rol principal în „Altered States”, jucând un om de știință tulburat în filmul excentric al lui Ken Russel. Un an mai târziu, Hurt a apărut alături de Kathleen Turner în „Body Heat”.

Citeşte şi: Cristina Demetrescu, trei scenarii sumbre: războiul Rusia-Ucraina, război mondial sau atac nuclear