Moartea Reginei Elisabeta a II-a i-a adus din nou împreună. William, Kate, Harry și Meghan s-au întâlnit la Castelul Windsor

Ducele și ducesa de Sussex, Harry și Meghan, s-au alăturat astăzi prințului William și soției sale, Kate, la Castelul Windsor, pentru a saluta mulțimea venită să lase un ultim omagiu în memoria Reginei Elisabeta a II-a.

10 sept. 2022, 22:11

Cei patru membri ai familiei regale au apărut împreună la Castelul Windsor. Aceștia au salutat mulțimea de oameni din afara porților castelului și au privit sutele de buchete de flori și omagii aduse în memoria Reginei Elisabeta a II-a.

Cele două cupluri nu au mai fost văzute împreună în public din 9 martie 2020, de ziua Commonwealth-ului. Reuniunea dintre William, Kate, Harry și Meghan este emoționantă, deoarece relațiile dintre Sussex și familia regală au fost tensionate în ultimii ani.

Îmbrăcați în negru, cei patru au fost văzuți întâmpinând spectatorii, după ce William i-a invitat pe ducele și ducesa de Sussex să i se alăture lui și lui Kate.

A fost a doua ieșire publică pentru prințul William de sâmbătă. La începutul zilei, el a asistat la momentul istoric în care tatăl său, Regele Charles al III-lea, a fost proclamat oficial monarh la Palatul Sf. James din Londra.

Într-un prim discurs istoric de la urcarea pe tronul Marii Britanii, Regele Charles și-a exprimat profunda tristețe și a adus un omagiu emoționant mamei sale.

Citește și: Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc pe 19 septembrie

Prințul William a făcut declarații despre bunica sa

Prințul William a afirmat, într-o declarație oficială publicată azi: „Joi, lumea a pierdut un lider extraordinar, al cărui angajament față de țară, regate și CommonWealth a fost absolut. Se vor spune atât de multe în zilele următoare despre semnificația domniei sale istorice. Eu însă, am pierdut o bunică. Și, deși voi plânge pierderea ei, mă simt, de asemenea, incredibil de recunoscător.

Am beneficiat de înțelepciunea și reasigurarea reginei până în al cincilea deceniu al meu. Soția mea a beneficiat timp de douăzeci de ani de îndrumarea și sprijinul ei. Cei trei copii ai mei au ajuns să petreacă vacanțe cu ea și să creeze amintiri care vor dura toată viața lor. A fost alături de mine în cele mai fericite momente ale mele. Și a fost alături de mine în cele mai triste zile din viața mea. Știam că va veni această zi, dar va trece ceva timp până când realitatea vieții fără bunica va fi cu adevărat reală.

Bunica meaa spus că durerea este prețul pe care îl plătim pentru iubire. Toată tristețea pe care o vom simți în următoarele săptămâni va fi o dovadă a iubirii pe care am simțit-o pentru extraordinara noastră regină. Îi voi onora memoria susținându-l pe tatăl meu, Regele, în orice mod posibil.”

Citește și: Moştenirea fabuloasă primită de Prinţul William după moartea Reginei Elisabeta şi preluarea tronului de către Regele Charles al III-lea