TURNEUL DE LA WIMBLEDON. GOOGLE DOODLE special la 140 de ani de la primul turneu de la WIMBLEDON

TURNEUL DE LA WIMBLEDON. Luni, 3 iulie 2017, se împlinesc 140 de ani de la prima editţe a a turneului de la WIMBLEDON, eveniment marcat de GOOGLE cu un DOODLE special animat. Patru sportivi romani vor evolua luni, chiar in prima zi la WIMBLEDON 2017: Simona Halep, Irina-Camelia Begu, Ana Bogdan si Marius Copil.

03 iul. 2017, 05:24
TURNEUL DE LA WIMBLEDON. GOOGLE DOODLE special la 140 de ani de la primul turneu de la WIMBLEDON

TURNEUL DE LA WIMBLEDON. Turneul de la Wimbledon este una dintre cele mai prestigioase competiții de tenis de pe mapamond și una dintre cele mai vechi. Chiar și persoane care nu au nici o tangență cu tenisul au vizionat cel puțin o partidă desfășurată pe terenul de la Wimbledon. Ca referință, dintre cele patru turnee de Mare Șlem, turneul desfășurat în aceste zile este cel mai bine cotat la nivel internațional.

TURNEUL DE LA WIMBLEDON. Gazda turneului este All England Lawn Tennis and Croquet Club din Londra. Denumirea pompoasă este de referință istorică, deoarece ne aduce aminte de faptul că Turneul de la Wimbledon este singurul care se desfășoară pe același teren pe care s-a înființat. În 1877 a avut loc prima ediție. La momentul respectiv s-au înscris 22 de jucători, iar finala a fost câștigată de Spencer Gore în fața lui William Marshall cu 6:1, 6:2, 6:4 în 48 de minute.

TURNEUL DE LA WIMBLEDON. Turneul de la Wimbledon se va desfășura anul acesta în perioada 3-16 iulie. Conform organizatorilor evenimentului, Simona Halep este printre capii de serie, o confirmare suplimentară a faptului că are mari șanse să iasă câștigătoare. Românca este cap de serie numărul 2, după Angelique Kerber din Germania și este urmată pe poziția a treia de Karolina Pliskova din Cehia. Pe tabloul principal le mai găsim totuși și pe Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan. În competiția masculină, singurul român este Marius Copil, dar favoritul de anul acesta este Andy Murray.