Wimbledon 2021. Sorana Cîrstea şi Irina Begu s-au calificat în turul doi. Ţiriac: „Halep va lipsi 6-8 luni”

Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, s-a calificat, miercuri, în turul doi al turneului de grand slam de la Wimbledon.

30 iun. 2021, 19:01
Wimbledon 2021. Sorana Cîrstea şi Irina Begu s-au calificat în turul doi. Ţiriac: „Halep va lipsi 6-8 luni”

Wimbledon 2021. Sorana Cîrstea a învins-o în prima rundă pe britanica Samantha Murray Sharan, numărul 230 mondial, scor 6-3, 6-3, într-o oră şi 18 minute.

În turul doi, Sorana Cârstea o va întâlni pe câştigătoarea confruntării Victoria Azarenka (Belarus, 14 WTA) – Katerina Kozlova (Ucraina, 157 WTA).

Liga I, s-a stabilit programul meciurilor pentru sezonul 2021/2022. Dueluri tari din prima etapă, CFR Cluj-FC U Craiova 1948 şi FC Botoşani-FCSB

Miercuri a jucat la Wimbledon şi Ana Bogdan, locul 92 WTA, care a fost eliminată de rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 16, scor 6-2, 6-2.

Jucătoarele care pierd în primul tur primesc câte 48.000 de lire sterline (56.000 de euro) şi câte zece puncte WTA. Sportivele care trec în turul al doilea îşi asigură un premiu de 75.000 de lire sterline (87.000 de euro) şi 70 de puncte WTA, fiecare.

S-au pus în vânzare biletele la meciul de inaugurare a noului stadion din Ghencea. Steaua – OFK Belgrad se joacă pe 7 iulie, de la ora 19:15

Bianca Andreescu, învinsă cu 2-6, 1-6, de Alize Cornbet, în turul I al turneului de la Wimbledon

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5, a fost eliminată în primul tur al turneului de la Wimbledon.
Ea a fost învinsă, miercuri, cu 6-2, 6-1, de jucătoarea franceză Alize Cornet, locul 58 WTA, după un meci de o oră şi 22 de minute.

Andreescu, 21 de ani, este la a doua participare în carieră la Wimbledon şi nu a trecut niciodată de turul I.
Câştigătoarea US Open 2019 a mai fost învinsă pe iarbă, anul acesta, de Cornet, în turul al doilea al turneului de la Berlin, scor 7-6 (2), 7-5.

Pe iarbă, în 2021, Andreescu rămâne cu o singură victorie în patru jocuri. Nici pe zgură, la Roland Garros, sportiva canadiană nu a trecut de primul tur, iar la Australian Open a ajuns în turul al doilea. În acest an, ea are doar o performanţă importantă, finala de la Miami, cedată australiencei Ashleigh Barty, locul I WTA.

Lipsa performanţelor a făcut-o pe Bianca Andreescu să se departă după French Open de antrenorul cu care colabora de mult timp, Sylvain Bruneau.

Ţiriac – Ca să mai joace, Simona Halep trebuie să stea 6-7-8 luni să se refacă fizic total

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a declarat, miercuri, că Simona Halep, care a ratat din cauza unei accidentări Roland Garros, Wimbledon şi Jocurile Olimpice, trebuie să aştepte 6-7-8 luni să se refacă total din punct de vedere fizic pentru a mai juca tenis.

„Eu cred că Simona Halep nu s-a accidentat acum. Eu cred că Simona Halep nu s-a legat bine după accidentările pe care le-a avut (n.r. – în trecut). Eu îmi doresc foarte mult ca această sportivă de excepţie să mai stea doi trei ani… şi ea poate. Dar eu cred că Simona ca să mai joace trebuie să stea şase luni şi să se refacă fizic total. Şase luni, şapte luni, opt luni, cât este nevoie”, a spus Ion Ţiriac într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia inaugurării Grădiniţei Best Preschool.

„Simona Halep a avut întotdeauna un fizic excepţional, dar în acelaşi timp fragil. Pentru că ea vrea aici (n.r. – cu mintea) mai mult decât aici (n.r. – picioarele). Iar când mintea vrea mai mult decât fizicul te duci până când te rupi. Îi recomand Simonei să fie sigură că corpul ei rezistă la treaba pe care vrea să o facă. Fără acest lucru se rupe din ce în ce mai rău”, a adăugat Ion Ţiriac.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 3 în clasamentul mondial, nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza unei accidentări la gambă.

Pe 12 mai, Simona Halep (29 ani) a fost nevoită să abandoneze în turul al doilea la Roma, la scorul de 6-1, 3-3, 0-30 cu germanca Angelique Kerber, după 57 de minute de joc. Din cauza accidentării suferite la gambă, Halep a ratat turneele de Mare Şlem de la Roland Garros şi Wimbledon.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, după ce iniţial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.

Halep a participat la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra, pierzând în primul tur, iar în 2016 nu a luat parte la Jocurile de la Rio de teama virusului Zika.

Irina Begu în turul trei la Wimbledon. Românca a eliminat-o pe Petra Martic

Irina Begu, locul 79 WTA, s-a calificat, miercuri, în turul trei la turneul de grand slam de la Wimbledon, trecând în runda secundă de croata Petra Martic (30 WTA şi cap de serie 26).
Românca s-a impus cu scorul de 7-5, 6-7 (7), 6-3, în două ore şi 33 de minute.

Begu o va întâlni în runda următoare pe poloneza Iga Swiatek, numărul 9 mondial şi favorită 7.

Prin accederea în turul trei, Irina Begu şi-a asigurat un premiu de 115.000 de lire sterline şi 130 de puncte.