Wizz Air anunță că vor fi tot mai multe zboruri anulate în următoarea perioadă

Numărul zborurilor anulate ar putea să fie tot mai mare, anunță compania aeriană Wizz Air. Motivele sunt lipsa forței de muncă și grevele de pe aeroporturile europene și tocmai de aceea acțiunile companiei aeriene au scăzut cu 5%.

12 iul. 2022, 09:55
Wizz Air anunță că vor fi tot mai multe zboruri anulate în următoarea perioadă

Directorul general al Wizz Air, József Váradi, a declarat în iunie că operatorul aerian este încrezător că va reveni la productivitatea anterioară Covid-19 şi că va ajunge la utilizarea deplină a aeronavelor sale în acest an.

Reprezentanții companiei se așteaptă să reducă utilizarea cu încă 5% pentru vară, pentru a atenua impactul ”perturbărilor externe în curs”.

Odată cu intrarea în sezonul cald și scăderea numărului cazurilor de Covid, cererea de călătorii a revenit. Companiile aeriene se bazează pe această perioadă, iulie – septembrie, pentru a-și crește profitul.

Și, totuși, din cauza grevelor și a lipsei de personal, companiile aeriene sunt forțate să anuleze mii de zboruri. Din această cauză apar și foarte multe cozi pe aeroporturile din Europa.

Odată cu aceste probleme au crescut și tarifele. Companiile aeriene încearcă să compenseze astfel costurile mai mari ale combustibilului, piloții și echipajele de cabină, care cer salarii mai mari din cauza inflației.

Compania aeriană scandinavă SAS a anulat sute de zboruri săptămâna trecută, după ce discuţiile cu piloţii asupra unui nou contract colectiv s-au prăbuşit.

Între timp, Marea Britanie a prezentat săptămâna trecută diverse planuri pentru industria aviaţiei, inclusiv ajutor în recrutarea personalului, deoarece cel mai aglomerat aeroport al ţării, Heathrow, a cerut companiilor aeriene să anuleze joi 30 de zboruri programate, din cauza numărului de pasageri, care depăşea capacitatea aeroportului.

Aeroportul Heathrow şi-a cerut luni scuze pentru serviciile ”inacceptabile” din ultimele săptămâni şi a semnalat că ar putea cere reducerea în continuare a numărului de zboruri. Tot mai mulți turiști se plâng de cât de greu se mișcă lucrurile pe aeroporturile din Marea Britanie. Un român chiar a povestit recent că a stat mai mult de o oră în avion pentru că nu a avut cine să le aducă scara ca să poată coborî.

Citește și Aterizare de urgenţă pe Aeroportul din Cluj. Un avion Wizz Air Cluj-Roma a lovit un stol de păsări

Citește și Alertă cu bombă la bordul unui avion Wizz Air cu civili care zbura deasupra României