World Soccer: Messi – fotbalistul anului, Guardiola – cel mai bun antrenor

FC Barcelona a monopolizat în acest an prestigioasele premii anuale ale revistei World Soccer, argentinianul Lionel Messi fiind desemnat "Fotbalistul anului", Pep Guardiola "Antrenorul anului", iar campioana Spaniei şi a Europei a primit titlul de "Echipa anului".

RomaniaTV.net
16 dec. 2011, 08:17
World Soccer:  Messi – fotbalistul anului, Guardiola – cel mai bun antrenor

Decarul echipei catalane a primit mai mult de 60 la sută din voturi în cadrul anchetei anuale la care participă cititori ai revistei britanice din peste 40 de ţări, un record în istoria acestor premii, decernate începând din 1982, potrivit Agerpres.

Este pentru a doua oară când atacantul argentinian, în vârstă de 24 ani, câştigă acest premiu, prima oară impunându-se în ancheta din 2009 organizată de World Soccer. El l-a devansat clar pe portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), clasat pe locul secund cu 9,3 la sută din voturi, în timp ce coechipierul lui Messi de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, a fost al treilea, cu 7,6 la sută din opţiunile cititorilor.

Guardiola s-a impus în sondajul rezervat antrenorilor, devansându-i pe selecţionerul Uruguayului, Oscar Washington Tabarez, şi pe celebrul manager al campioanei Angliei, Manchester United, Sir Alex Ferguson.

În ierarhia celor mai bune echipe, FC Barcelona, aflată în cursa pentru câştigarea Campionatului Mondial al cluburilor din Japonia, a fost învingătoare clară, în faţa lui FC Porto, care a realizat anul acesta dubla campionat – Cupa Portugaliei, impunându-se totodată şi în Europa League.

Titlul de cel mai bun tânăr jucător din 2011 i-a revenit atacantul lui FC Santos, Neymar, noul star al fotbalului brazilian.