Wuhan, primul focar al coronavirusului, a fost redeschis. Oamenii părăsesc oraşul, după 76 de zile VIDEO

Orașul Wuhan a ieșit din carantină la mai bine de zece săptămâni după ce a fost închis de către autoritățile chineze. Cei 11 milioane de locuitori ai orașului care a devenit epicentrul pandemiei de COVID-19 au început să iasă din oraș, după cum se poate vedea din imaginile televiziunilor.

08 apr. 2020, 05:23
Wuhan, primul focar al coronavirusului, a fost redeschis. Oamenii părăsesc oraşul, după 76 de zile VIDEO

Wuhan şi-a redeschis graniţele, dar în oraş vor rămâne totuşi în vigoare anumite restricţii, oficialii chinezi avertizând că ameninţarea cu noii infecţii este departe de a se fi terminat. Miercuri, locuitorilor oraşului li s-a permis în sfârșit să părăsească Wuhan, capitala provinciei Hubei, lucru care le fusese interzis pe 23 ianuarie.

Citeşte şi Scandal la vârful UE pe tema combaterii COVID-19. Şeful Consiliului de Cercetare a demisionat pentru că nu i-a fost aprobat planul

Cu toate acestea, oamenii care intră sau ies din oraș trebuie să îndeplinească o condiție esențială. Ei trebuie să demonstreze că sunt sănătoşi și că nu au intrat recent în contact cu o persoană infectată, asta prin intermediul unei aplicații de supraveghere a populației, lansate de guvern.

Wuhan, oraşul de 11 milioane de locuitori unde coronavirusul a fost detectat pentru prima dată în decembrie 2019, a fost închis pe 23 ianuarie.